Etichete

, , ,

Circul din ultimele 48 de ore din PSD Timiș se apropie de final. Senatorul Ilie Sârbu, liderul de facto al organizației, a restabilit ordinea firească a lucrurilor, prin câteva intervenții mediatice :

În dubla mea calitate, de lider al grupului parlamentar PSD din Senat și de senator de Timiș, am obligația să evaluez și să analizez, la rece, modul în care este condusă organizația. Aud prea multe discuții neprincipiale, sunt unii care lansează teorii legate de situația financiară a celor care doresc să candideze pentru un post de conducere și alte asemenea aberații. PSD nu este un partid în care au acces doar oamenii bogați în structurile de conducere, să fie clar asta!  Perioada baronilor PSD a apus de multă vreme, iar cine nu înțelege asta e liber să plece. Eu nu o să accept niciodată politica de bodegă, unde se iau decizii de grupuri restrânse și nici democrația de birt. Nu e normal ca noi, cei din conducerea centrală, să aflăm din presă despre tensiunile din Timiș. Așteptam o informare din partea președintelui actual al organizației, care nu a comunicat nimic! Avem de gestionat o guvernare dificilă, cu multe probleme serioase, nu avem timp de pierdut cu lupte de interior. Vă garantez că, împreună cu colegii mei din Timiș, o să contribui la identificarea unor soluții pentru a îndrepta lucrurile. Ați văzut că nici președintele Victor Ponta nu a impus nimic la Congres și a permis organizațiilor să-și aleagă reprezentanții în conducerea centrală…” a declarat senatorul Ilie Sârbu într-un interviu preluat de agențiile de presă.

Ilia Sarbu vicepresedinte PSD 06

Tot azi, în cadrul ședinței aleșilor locali din PSD Timiș, primarii și consilierii social-democrați i-au acordat un vot de încredere, la scenă deschisă, actualului secretar executiv al organizației, Marcel Mihoc, cel care practic își va continua un mandat de succes. După retragerile succesive ale candidaților pentru funcția de președinte executiv în cursă a rămas doar Adam Crăciunescu, directorul Romsilva. Deputatul Sorin Grindeanu va ocupa, cel mai probabil, funcția de secretar general adjunct la nivel național. Ar mai fi multe de adăugat, însă, prefer să comentez evoluția situației în zilele următoare. Vreau doar să lansez o întrebare către cel care a generat tot acest deficit de imagine și a târât organizația, înainte și după Congresul PSD, într-un mare scandal: A meritat, domnule… ?

Publicitate