Etichete

,

Senatorul Nicolae Robu, aflat în pole position în actuala cursă electorală pentru Primăria Municipiului Timișoara, se află internat la Institutul de Cardiologie din Timișoara. Surse medicale susțin că liderul PNL urmează să fie operat pe cord. Principalii contracandidați ai senatorului i-au transmis deja însănătoșire grabnică, însă dincolo de gândurile bune rămâne o campanie electorală dură. Timișoara este un municipiu cu potențial economic uriaș, iar grupurile economice și politice nu au emoții. Niciodată! Ca urmare, noaptea trecută a fost una fierbinte, în ciuda ploii mocănești de afară. Cei mai afectați de situația în care se află senatorul Robu sunt, evident, reprezentanții Uniunii Social Liberale. Indiferent cât de repede se va recupera domnul Robu este greu de crezut că acesta va reuși să pozeze în fața cetățenilor ca un viitor învingător în cursa electorală. Având în vedere că președintele PNL Timiș are o afecțiune cardiacă majoră, sunt sigur că pentru domnia sa va prima sănătatea și nu politica.

Revenind la Uniunea Social Liberală, în Timiș din acest moment ar trebui schimbată strategia electorală. Radical. Toată desfășurarea de forțe, până acum, s-a bazat pe candidații Nicolae Robu și Titu Bojin. Acesta din urmă a fost însoțit prin județ, aproape la toate lansările de senatorul liberal, mesajul fiind unitar. Problema cea mai mare pentru USL este în Timișoara, unde Robu trebuia să colecteze un număr mare de voturi, pentru a contrabalansa forța PDL de la nivelul micilor orașe și a comunelor. Este binecunoscut faptul că mulți dintre primarii USL, în special cei ai PSD, au o relație de mare prietenie cu actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc. Acesta este susținut aproape deschis de unii primari PSD din estul județului, fără ca staff-ul USL să aibă vreo reacție! Până la urmă, istoria e ciclică și la acest capitol. Să nu uităm că în anul de grație 2008, senatorul Ilie Sârbu, care a candidat împotriva lui Ostaficiuc, a fost trădat, aproape pe față, de colegii săi din Biroul Permanent Județean exact în localitățile aflate la est de Timișoara!

Revenind…sunt foarte curios ce vor gândi „strategii” USL în continuare? Nu e suficient ca ziarele apropiate de PNL și Nicolae Robu să dea asigurări, sfidând realitatea, că totul e în regulă și că desfășurătorul de campanie electorală este în grafic. Mai mult, înțeleg că unii dintre „gânditorii” liberali se bazează pe elementul victimizării, ceea ce, din punctul meu de vedere, reprezintă o mare prostie. Domnul Robu are o afecțiune cardiacă, din câte înțeleg gravă, iar această informație, care e deja publică de aproape 24 de ore, nu aduce voturi, din contră! Dincolo de compasiunea față de situația în care se află candidatul USL pentru Primăria Municipiului Timișoara, pe piață se vehiculează deja o serie de scenarii – pe principiul potrivit căruia nu există coincidențe în campania electorală – care îl au în centrul atenției pe europarlamentarul Cristian Bușoi, cel care a ținut o legătură extrem de strânsă cu finanțatorii campaniei electorale a PNL!

UPDATE: Apele în USL nu sunt deloc liniștite, în contextul alegerilor locale. Dați un CLICK AICI!