Galagie, manipulare, diversiune. Acestea sunt principalele ingrediente ale campaniei prezidentiale. La care putem adauga o doza mare de isterie si ipocrizie, manifestata de „formatorii independenti de opinie”, adica moderatori de emisiuni radio-tv, analisti de carton (toti din Miticia), ziaristi. Lipsesc proiectele seriose, realiste si mai ales realizabile intr-o unitate de timp data.

In ciuda agitatiei de pe micile ecrane si de pe on-line, am senzatia, paradoxal, ca romanii sunt tot mai decuplati de la circul grotesc oferit de mai toti prezidentiabilii si de consilierii lor, care tot nu inteleg pentru ce umfla sume impresionante de bani. Ma rog, o parte se intorc de unde au venit, din cate am inteles si atunci toata lumea e fericita.

Revenind…Desi privind la tv poti avea senzatia ca te afli intr-o tara sfasiata de un razboi intern, de fapt cetateanul obisnuit nu e interesat de conflictul care exista intre diferitele grupuri de putere din Romania. Votantul inteligent stie ca, oricum, tot singur va trebui sa-si rezolve problemele, ca acesti gargaragii care candideaza sunt trasi cu cheia si sfoara de diversi smecheri abonati la banul public, ca trusturile de presa isi fac propriile jocuri, etc.

In concluzie, alegerile vor fi castigate de candidatul care va avea cea mai buna structura organizatorica in teritoriu. Restul, povesti de adormit copiii…

P.S. Desi un grup de isterizati (platiti gras desigur)  tipa, seara de seara, ca exista riscul instaurarii dictaturii in Romania, am sesizat ca Traian Basescu si fanii sai de la GDS au avut acces pe tv doar la OTV…Le recomand „formatorilor” sa faca o vizita in Venezuela, daca tot vor sa vada ce inseamna dictatura…

 

 

Publicitate