Câteva consideraţii despre momentul politic actual:

1. Pentru succesul de ieri Klaus Iohannis trebuie să-i trimită azi o sticlă de Opus One lui Liviu Dragnea. Fără sprijinul fostului preşedinte al PSD, Iohannis ar fi tras ceva mai greu în această campanie. Cei doi au avut un blat convenabil vreo trei ani de zile, cel păcălit fiind evident Dragnea care a şi ajuns la puşcărie, pentru nişte găinării, nu ca urmare a unor anchete penale serioase.

2. PSD trebuie să scape rapid nu doar de Viorica Dăncilă, ci de întreaga gaşcă de sulfuroşi care s-a strâns în jurul ei. Va fi nu greu, ci foarte complicat, deoarece în prezent partidul nu mai are lideri, ci şefi judeţeni, care au fost manevraţi de Liviu Dragnea atât de mult încât şi-au pierdut şi minima raţiune politică pe care au avut-o.

3. Românii din afara ţării care au votat masiv cu Iohannis – mulţi pentru a se simţi intelectuali – şi-au dat votul unui grup politic european care nu priveşte cu ochi buni muncitorii străini. Cumva au votat împotriva intereselor lor, însă nu e prima dată când se întâmplă aşa.

4. Mutra tristă a lui Ludovic Orban de aseară în contrast cu ochii injectaţi ai lui Rareş Bogdan (probabil de la picăturile împotriva conjunctivitei) trădează atmosfera reală din PNL. Dacă am reţinut şi faptul că domnul Iohannis a anunţat că de azi va lucra la noua majoritate vom înţelege că Orban e doar un pion de tranziţie pentru gruparea care a pus mâna pe România.

5. România a intrat nu sub influenţa totală a Germaniei începând de aseară, ci sub controlul total al PPE, un conglomerat de partide de dreapta care se luptă pentru supremaţie în Europa. Niciodată popularii europeni nu vor avea vreo consideraţie specială faţă de cetăţenii români. PPE reprezintă interesele marilor companii germane şi nu numai, a băncilor şi în general a marilor finanţe europene.

6. Ar fi profund greşit să considerăm că fostul şi actualul preşedinte al României ar avea o relaţie specială cu Statele Unite. Nici vorbă! Americanii – care au mari probleme politice la ei acasă – ar fi colaborat şi cu Viorica Dăncilă la fel de bine cum vor colabora cu Iohannis. Din acest punct de vedere măcar putem să stăm liniştiţi, pentru că SUA nu se va implica prea mult în politica internă, aşa că e incorect să aruncăm pe americani toate neîmplinirile politice din ţară. Cu Unchiul Sam se discută strict militar, ceea ce e bine pentru România.

7.Vă las pe voi să continuaţi…