Ce mai putem face? Să nu îi lăsăm să scape pe cei din reţeaua morţii de la Caracal. Să menţinem presiunea publică acolo unde „ei” încearcă să ascundă adevărul, să ne arunce praf în ochi, să mute atenţia cu vreo demisie ca a personajului de la interne. Monstrul căruia vecina îi făcea zacuscă nu a acţionat singur. Acolo se traficau fete sub privirile protectoare ale unor indivizi din instituţiile de forţă ale statului. Şi încă ceva, dacă procurorul ăla care a blocat intrarea în imobilul groazei rămâne în magistratură putem stinge lumina în ţara asta.

facebook- 30.iulie

În urmă cu mai bine de 20 de ani, am realizat un scurt interviu (nici nu cred că poate fi numit aşa) cu o femeie care şi-a ucis copiii prin înec. I-a aruncat în fântâna din curte. Şi acum îmi aduc aminte de holul din Palatul Dicasterial şi de femeia care avea faţa impenetrabilă. După un accident minier în Valea Jiului am umblat la morga unui spital din Timişoara în încercarea de a afla date în plus despre dramă. Am văzut multe ca jurnalist de teren, mai bine de un deceniu. Niciodată, însă, nu am scris texte despre „evenimente” (aşa le spunea presa atunci) din birou. Şi niciodată nu am luat drept adevăr absolut informaţiile venite din partea autorităţilor. Am avut colegi de generaţie care au fost în teatre de război, care au scris anchete ce au zguduit sisteme corupte, infracţionale. Acum, presa se face altfel, cu mici excepţii, iar acest aspect contribuie la decăderea iremediabilă a societăţii româneşti.

Un preşedinte poate cere, la finalul unui mandat de 5 ani, „resetarea” statului? În condiţiile în care girează/numeşte şefii principalelor instituţii din statul respectiv. Pe de altă parte, dl. Iohannis cred că e disperat în cazul în care doamna Dăncilă înţelege că totuşi e momentul să plece. Nu pentru monstruozităţile de la Caracal, ci pentru că aşa ar fi normal. Ce se va face oare domnul Iohannis fără sacul de box de la Guvern? Cu cine se va lupta dânsul pentru resetarea statului?

O să aflăm vreodată lista apelurilor generate de pe cartela pre-paid aflată în telefonul monstrului? Până azi dimineaţă nicio instituţie nu a solicitat operatorului aceste date. Se ştie că victima călăului a folosit unul dintre cele trei terminale mobile ale criminalului. Degeaba apar demisii ale unor şefi, directori, miniştri etc. De fapt, astfel se protejează reţeaua infracţională de la Caracal. Ăsta e scopul tuturor perdelelor de fum gros ce se ridică în fiecare zi. Se mai îndoieşte cineva că acolo se derulează de ani buni operaţiuni criminale, trafic de persoane şi alte activităţi despre care e imposibil ca Poliţia să nu ştie. Şi nu doar Poliţia. Revenind, de ce nu sunt solicitate listele de apeluri iniţiate de pe terminalele mobile ale monstrului? Şi de ce nu se livrează presei acest aspect? De ce?

Cazul/dosarul Caracal e compromis definitiv. Până la urmă rechinii care profită tot timpul de drame cu impact colectiv – vezi tragedia Colectiv – au reuşit şi de această dată. De fapt, nu vom afla adevărul (adevărat) niciodată. Chiar dacă poate fi surprinzător ce scriu acum, dar demisia directorului STS Vasilca e o pierdere. Omul a ocupat funcţia de relativ puţin timp şi este un profesionist. Problema e că nu vom afla poate niciodată de ce Poliţia din Olt a avut o asemenea reacţie, aproape de cooperare cu monstrul. Nici nu vom ştii care sunt poliţiştii, procurorii care direct sau indirect protejează reţelele de trafic de persoane din zonă. Şi unii şi alţii aşteaptă pensionarea la vârsta de 40+. Dacă aţi uitat, recent în Oltenia a fost descoperită o reţea ţigănească ce avea sclavi. Da, sclavi! Pe care îi ţineau legaţi cu lanţuri. Într-o ţară membră UE. Eşecul de la Caracal e al tuturor partidelor, dar şi al actualului preşedinte. NOAPTE BUNĂ, ROMÂNIA!

Facebook – 29 iulie

Din cazul înfiorător de la Caracal rezulta un singur lucru: acolo funcţiona o reţea de trafic de persoane/prostituţie cu minori, cu ajutorul discret şi poate direct al unor poliţişti şi magistraţi. Altfel nu se explică tot şirul de aşa zise gafe procedurale. Însă la fel ca în cazul Colectiv încărcătura emoţională este folosită politic, atât de către domnul Iohannis, cât şi de doamna Dăncilă. Grav e că nu se va ajunge la reţelele care gestionează traficul de fiinţe umane, tocmai din cauza celor care lansează tot felul de perdele de fum. Pe de altă parte, avocatul monstrului ne spune că acesta a început să aibă remuşcări şi că şi-a recunoscut faptele. Pe bune?! Sper că nu se pregăteşte o „sinucidere” comodă, care ar închide brusc cazul tocmai pentru a nu se ajunge la reţeaua care de ani buni gestionează acolo traficul de fete şi prostituţia cu minore/minori! Se ştie din trecut că fetele erau şantajate prin cele mai oribile metode după ce cădeau în plasa traficanţilor protejaţi de lucrători ai poliţiei şi cu siguranţă ai procuraturii. Şi este evident că monstrul era parte din reţea, fiind cercetat pentru fapte din această categorie. Şi totuşi nu s-au gândit poliţiştii şi procurorii la el, după două dispariţii….