Evenimentele muzicale ale verii la Timișoara sunt interesante și vom avea parte de câteva concerte susținute de artiști/trupe care merită văzuți/ascultați: Al Di Meola, Toy Dolls, The Darkness, Crazy Town, The Exploited (la Periam) și alții. Dacă aruncăm un ochi spre Cluj Napoca ne mai pierdem din bucuria că totuși mai vin și la noi muzicieni, nu doar cântăreți difuzați de posturile de radio mainstream. Clujenii vor avea parte de Depeche Mode (turneu de promovare al noului album), Dream Theatre, Franz Ferdinand (Electric Castle Festival), ca să nu mai vorbim de Untold, un festival deja intrat în circuitul marilor evenimente de gen. E foarte bine că la Cluj Napoca există o asemenea efervescență; în ultimii ani am fost acolo pentru Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple și Billy Idol. Legende vii ale rock-ului.

Din fericire pentru timișoreni, dar și pentru publicul avizat din țară și de la vecini (Serbia, Ungaria), organizatorii Revolution Festival Timisoara au mers mai departe și vom avea parte de trei zile pline de muzică și evenimente artistice speciale la Muzeul Satului Bănățean în primele zile ale lunii iunie. 

Revolution Festival se bucură de un concept de mare succes în Europa (Exit Festival) care a prins și la Timișoara, unde avem nevoie de astfel de manifestări după ani de zile în care nu s-a întâmplat nimic major în această zonă muzicală.

În edițiile precedente ale Revolution Festival am avut parte de nume mari atât din zona rock, metal, punk, dar și DJ celebri care au generat o atmosferă extraordinară în spațiul generos de la Muzeul Satului Bănățean: Skunk Anansie, Sabaton, Suicidal Tendencies, Juliette&The Licks, Planet of Zeus, Guardians of Time, Dj Fresh, Noisia, Maxim DJ Set (The Prodigy), John Digweed, dar și artiști din spațiul ex-iugoslav cunoscuți publicului timișorean.

Programul festivalului de anul acesta poate fi găsit AICI, dar cu siguranță organizatorii vor mai face anunțuri interesante în perioada următoare.

 

 

Anunțuri