În perioada 14 Septembrie – 16 Septembrie, la Sibiu s-a desfășurat a 4-a ediție a Congresului internațional CyberSecurity în România, organizat de Swiss WebAcademy. Evenimentul a reunit specialiști europeni în domeniu, care au atras atenția asupra lipsei de coordonare între statele UE în lupta împotriva criminalilor cibernetici. Legislația incompletă reprezintă un alt factor major care influențează acțiunile infractorilor din spațiul virtual. Riscurile la care se supun copiii care nu au o educație minimă în utilizarea internetului, manipularea și controlul minții, propaganda, iluzia puterii și securității s-au numărat printre cele mai provocatoare teme lansate în dezbatere. Au fost prezenți experți care colaborează constant cu Interpol și serviciile europene de securitate, reprezentați ai instituțiilor cu atribuții în domeniul siguranței naționale, cadre universitare, manageri ai unor companii care dezvoltă soluții, instrumente și platforme pentru protejarea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice.

img_8094

img_8117 

Congresul a fost organizat în colaborare cu ITU (International Telecommunication Union), sub egida Ambasadei Elveţiei în România, în partenariat cu Serviciul Român de Informații (Cyberint), ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații), Poliția Română, STS, CERT-RO, dar şi Ministerul Economiei și Securităţii al Cantonului Geneva, Centrul de Telecomunicaţii Speciale (Rep. Moldova), Global Security Center al Poştei Italiene. Au fost prezenți și reprezentați ai ENISA – European Union Agency for Network and Information Security.

foto-iii

cybersecurity-ii

v-stanciulescuimg_8100 

Printre partenerii acestui eveniment se număra şi asociaţii profesionale, precum CLUSIS (Asociatia Elveţiană pentru Securitatea Informațiilor), ANSSI şi ANIS sau companii globale, regionale şi locale, cum ar fi Check Point, Avnet, Bitdefender, Clico, Q-East Software, SecureWorks, SonicWall, Trend Micro, Unicredit, Biss, CertSign, Belkasoft, Tryamm sau Intel/Mc Affee.

foto-iv

foto-ii

foto-i

img_8090

Ca şi la ediţiile anterioare, congresul CyberSecurity in Romania a abordat tematici de actualitate, pornind de la evoluţiile internaţionale în domeniul securităţii şi ameninţărilor cibernetice, cadrul de reglementare şi standardele specifice, soluţii, instrumente şi tehnologii de ultimă oră, toate prezentările fiind susţinute de cei mai avizaţi specialişti români şi străini.  Evenimentul reprezintă și un bun prilej de comunicare între toate entitățile cu responsabilități în domeniul combaterii atacurilor cibernetice, fiind o platformă public-privată unică în această regiune a Europei, girată de cele mai importante instituții și companii de profil.

foto-cy

laurent

img_8102

ambasador

cifre

Mai multe detalii găsiți AICI.

Publicitate