Azi am căutat cronici de la concertul Queen + Adam Lambert și am dat peste un text amplu publicat de o agenție de presă în care autoarea articolului explică următoarele:

„…De asemenea, o piesă de rock clasic, interpretată de Lambert în still Queen a fost celebra „Crazy Thing Called Love” a lui Elvis. Adam Lambert a mulţumit şi colegilor săi de trupă, printre aceştia numărându-se clăparul Spike Edney, Neil Fairclough, la chitară bas şi Rufus Taylor, la tobe şi percuţie…”

Trecând peste faptul că piesa se intitulează „Crazy Little Thing Called Love”, mă întreb cine sunt cei care acum fac agenda publică prin intermediul media, dacă se aprobă o asemenea enormitate, cu pretenții de cronică de concert!? De fapt, rigoarea și acuratețea informației sunt elemente care lipsesc în mod constant în mass-media. 

Autoarea acestei gafe monumentale ar trebui să știe că piesa nu e una de rock clasic, intereptată de Lambert în „still” (am citat exact cum a scris) Queen, ci e unul dintre cele mai mari succese ale trupei, un cântec ce a fost compus chiar de Freddie Mercury, la finele anilor ’70 și care a urcat pe prima poziție în Billboard Hot 100 (pentru autoarea textului precizez că e vorba de un top muzical celebru în SUA, adică Statele Unite ale Americii). Parcă asistăm la un banc de tip radio Erevan: nu e rock clasic, ci e clasic Queen, nu a fost compusă de Elvis, ci de Freddie, etc…

maxresdefault

 

 

Reclame