Revenirea la sistemul alegerii președintelui de consiliu județean de către consilierii județeni a dat naștere unor pasiuni politice previzibile la Timișoara. Duminică noaptea, cei de la PNL anunțau triumfalist că au câștigat alegerile, iar presa locală a rămas cu acel comunicat până luni pe la prânz, când au venit rezultatele de la BEJ, care au confirmat victoria PSD. Social-democrații știau, conform numărătorii paralele, încă de la ora 23:00 că au toate șansele să câștige, însă i-au lăsat pe peneliști în situația comică de tip Geoană. Între timp, s-a aflat și cauza erorii de calcul a meritocraților: au ținut cont de primarii de orașe și comune mari. Știu că e de râs, dar asta e realitatea. După plecarea lui Ciprian Jichici din PNL probabil că nu mai știe nimeni să facă un calcul corect.

Revenind în prezent, tensiunea e în creștere, după ce azi PSD și UNPR au anunțat că vor constitui noua majoritate din Consiliul Județean, pe baza protocolului la nivel național care există între cele două formațiuni. Chiar dacă poate fi dată o notă de senzațional, știrea respectivă e banală, pentru că era aproape evident că înțelegerea dintre UNPR și PSD va funcționa peste tot în țară.  Sigur că PNL e dispus să intre în combinație cu UNPR, care astfel ar putea avea un președinte de consiliu județean, însă președintele filialei Timiș a progresiștilor este deputatul Ion Răducanu, un politician care își respectă cuvântul dat. Ca urmare, ecuația de la CJT a fost rezolvată: Sorin Grindeanu, președinte, iar UNPR va propune cei doi vicepreședinți. Cine sunt respectivii? Chiar nu cred că are vreo importanță, atâta vreme cât PSD va conduce Consiliul Județean, prin Sorin Grindeanu, iar voința celor mai mulți dintre timișenii care au votat (peste 37%) este respectată.

Ce a ignorat, pe moment, presa locală este situația de la Consiliul Municipal Timișoara, unde s-ar putea constitui o majoritate care poate trimite PNL în opoziție. Pare greu de crezut, dar cei avizați știu că, în aceste ore, cel mai meritocrat primar din România e într-o stare de panică totală, mai ales după ședința cu scandal din această seară de la PNL Timiș, care s-a lăsat cu urlete, amenințări și în general cu un scandal care a putut fi auzit de pe terasele din Piața Unirii…Și încă ceva…reprezentativitatea de 15 % îl urmărește deja peste tot. Tinde să devină o fixație!

Reclame