Inițiativa preelectorală a PSD Timișoara privind lansarea unui concurs pe ramura civică pentru identificarea a doi reprezentanți ai societății civile locale pentru a fi propuși pe lista de consilieri locali mi se pare de un amatorism politic greu de înțeles/acceptat la un partid politic serios. Poate cei care acum conduc organizația județeană uită că sunt aleși în fruntea unei structuri de câteva mii de membri de partid și reprezintă, teoretic și practic, cel mai mare partid politic din România. Un asemenea demers îl poate face o formațiune de mic litraj, care poate încerca prin intermediul Facebook să-și mai crească notoritatea, însă PSD nu poate să se (auto)coboare într-o inițiativă care cel mult poate fi considerată un plagiat al modului în care a ales să comunice, de patru ani de zile, primarul actual al Timișoarei.

Nu doar că e jignitor la adresa membrilor și simpatizanților de partid, dar e o palmă dată societății civile timișorene, atât cât a mai rămas din ea. Nu îi văd pe oamenii de cultură, artiștii, jurnaliștii, liderii civici valoroși ai Timișoarei să „se lase înscriși” pe un forum și apoi să aștepte cu sufletul la gură să fie nominalizați de un juriu despre care nu se știe deocamdată nimic, pentru a fi incluși pe o listă a unui partid politic. Vorba unui amic jurnalist, „e noaptea minții”.

Șefii actuali ai PSD Timiș și cei care au avut această dezastruoasă idee de comunicare ar trebui să se uite întâi la membri de partid care nu au fost lăsați niciodată să promoveze și tot au rămas fideli PSD și mai ales să tragă o privire în oglindă. Dacă cumva acest partid – la fel ca toate celelalte din Timișoara și din țară – nu se bucură de un mare suport în rândurile cetățenilor nu e din cauza membrilor și a celor care chiar muncesc în organizațiile teritoriale, așa că mai bine ar propune o listă de consilieri municipali serioși, profesioniști și respectați în comunitate. Unde să îi caute? În organizația municipală, nu pe Facebook.

P.S. Deși mi-am propus (și cred că voi reuși) să nu scriu nimic pe blog sau Facebook despre actuala campanie electorală, nu am putut să nu reacționez la această uriașă jignire adusă concomitent structurilor PSD și societății civile timișorene. Și am reacționat cât de elegant am putut…