Cât de cinică și ipocrită poate fi construcția europeană politică actuală!? După ce diverși oficiali le-au dat speranțe sutelor de mii de refugiați, i-au trimis, indirect, în mâna rețelelor brutale de traficanți de persoane, i-au determinat să-și cheltuie toți banii pentru a ajunge în Europa, acum încep procedura de expulzare. Unde se vor întoarce acești oameni?
immigrants
(imagine preluată de pe bbc.co.uk)
Nu era mai just ca șefii statelor puternice din UE să explice din start faptul că nu e posibil ca un asemenea exod să se producă și să ia măsuri pentru a preveni intrarea pe teritoriul Uniunii a sute de mii de oameni, proveniți din diverse zone de pe glob? Ipocrizia tipică de la Bruxelles va genera noi și noi drame umanitare. Cu atâtea compartimente de analiză și sinteză în toate cabinetele europene, chiar nimeni nu a anticipat ce se va întâmpla în Europa? Era atât de dificil să-și dea seama oficialii UE că e imposibil de integrat sute de mii de oameni, care nu au nicio legătură cu modul de viață european, cu obiceiurile populației autohtone?! O parte din responsabilitate o poartă și marile trusturi de presă europene, care au încurajat migrația ilegală și au ascuns problemele provocate, încă de la început, în taberele de refugiați, unde violurile și jafurile sunt la ordinea zilei. Iar efectele nu vor înceta să apară, pentru că deja mișcările naționalist-extremiste au început să prindă din nou teren, în special în Germania.
Iar în tot acest timp, României i se prezintă, la fiecare început de an, faimosul Raport MCV, pe care unii dintre liderii politici și formatori de opinie îl tratează precum Sfântul Graal. Dacă tot suntem atât de critici și radicali când vine vorba de politicienii români, poate ar fi bine să ne uităm mai atent la ceea ce ni se livrează periodic de la Bruxelles, Berlin, Paris…