Despre incompetenții de la Bruxelles, care au generat cea mai profundă criză prin care trece Europa după cele două războaie mondiale. Probabil că a sosit timpul ca cetățenii europeni să le ceara liderilor politici și administrativi să renunțe la interminabilele gesturi simbolice – toți depun câte o floare în locurile în care teroriștii ucid cu sânge rece oameni nevinovați – și să-și asume un eșec de proporții. Discursurile de tip demagogic, cu scheme de exprimare si cuvinte cheie, nu mai țin în momentul în care capitala politico-administrativă a continentului e blocată, iar pe străzi patrulează blindate și militari care îți țin armele cu cartușul pe țeavă. Uniunea Europeană, prin organismele ei birocratice, e sufocată de incompetența și lăcomia ipocriților care ruinează eforturile de pace ale unor foști oameni de stat, ce au reușit să pacifice continentul, prin politici vizionare și curajoase. Birocrații nu pot conduce o comunitate, iar acest lucru e demonstrat din plin în ultimele luni.

Ani de zile, cancelariile europene au promovat o politică păguboasă, stupidă de relaxare totală a instituțiilor statului față de potențialul pericol reprezentat de grupări teroriste și criminale. Birocrați cu pretenții de oameni politici au lansat tot soiul de proceduri și reguli care au paralizat inclusiv instituțiile cu atribuții în domeniul asigurării siguranței statelor europene. „Respectarea drepturilor omului” a devenit o formulă prin care toate anomaliile posibile și imposibile din societate au fost legitimate și chiar apărate. Mărturisirea credinței creștine sau expunerea unui simbol religios au devenit aproape delicte în multe țări europene, în paralel cu susținerea unor grupuscule dubioase care promovează căsătoria între persoanele de același sex sau adopția de copii de către cupluri gay. Toate normele culturale care au definit și au stat la baza dezvoltării Europei au început să fie pervertite în ritm accelerat și cu largul concurs al unor multinaționale media, pentru care profitul a devenit zeu absolut. Chiar și serviciile de informații au fost afectate de politicile stupide de transparență și deschidere către public. În paralel, a crescut fără precedent puterea companiilor multinaționale, care ar privatiza inclusiv aerul pe care îl respirăm.

Toate acestea au adus Europa în pragul unui dezastru. La fiecare bere deschisă cu zgomot europeanul tresare, iar atunci când cineva își uită borseta pe o bancă din parc se apelează la numerele de urgență. Psihoza pune stăpânire pe continent, de parcă toate calmantele și somniferele luate de angajații de top ai multinaționalelor nu ar fi produs deja bolnavi pe bandă rulantă. În ritmul acesta Europa se va transforma într-un ospiciu imens, amenințat în orice clipă de câte un dement echipat cu detonatoare…

Anunțuri