În tabăra Opoziției se simte un val de bucurie moderată în perspectiva unei potențiale preluări a guvernării. Deși Parlamentul e încă sub controlul majorității construite în jurul PSD, „noul PNL” speră că presiunea exercitată pe toate canalele asupra premierului Victor Ponta va conduce la căderea Guvernului. Inevitabil, au apărut liste scurte cu posibili miniștri, iar în teritoriu peneliștii de rit vechi sau nou își fac o serie de calcule, sperând să revină la butoane. Până aici nimic nou sub soare, așa se întâmplă de 25 de ani. Programul de guvernare, strategia pe termen scurt, mediu și lung sunt termeni prea complicați pentru niște politicieni cărora Opoziție nu le priește. Cei mai vocali, după cum vedem, sunt foștii pedeliști, de fapt ei conduc ofensiva împotriva premierului Ponta. Cap coloană este Vasile Blaga, conducătorul de oști băsiste încă din anul 2004, cel care a coordonat toate campaniile electorale ale lui Traian Băsescu și care mereu vorbește despre statul de drept. Nu intrăm în problemele pe care oameni din familia domnului Blaga le au cu justiția, așa cum nu e cazul să analizăm dosarul construit în jurul lui Victor Ponta. Problemele justiției trebuie rezolvate acolo și nu în public.

Politic, însă, nu putem să nu observăm derapajul grav în care a intrat Opoziția, dar și președintele statului care, indirect, face un tandem cu Vasile Blaga. Acelaș lider pedelist care în anul de grație 2012 a venit în județul Timiș să candideze pe un colegiu pregătit de colegii săi din PDL în speranța că va prinde un mandat în Senatul României. A fost ales colegiul Sânnicolau Mare, controlat până atunci de deputatul Alin Popoviciu, considerat încă fief PDL, probabil cel mai puternic din țară din moment ce însuși Blaga a venit aici. Pedeliștii doreau ca măcar Blaga să se califice prin votul popular. Nu a fost să fie! Realitatea votului a fost una cruntă pentru directorul de campanie al lui Băsescu, Blaga fiind învins la scor de un outsider în politică, actualul senator Marcel Suciu, care i-a administrat o cruntă înfrângere fostului ministru de interne. Era de notoritate în timpul campaniei electorale faptul că PDL nu reușea să strângă nici măcar 50 de oameni pentru obișnuitele întâlniri electorale din căminele culturale sătești. Oamenilor le era rușine să gireze un partid care a luat cele mai proaste măsuri economice și sociale și care, ulterior, s-a dovedit a patrona un sistem incredibil de sifonat bani publici prin intermediul retrocedărilor. Totuși, redistribuirea și-a spus cuvântul și domnul Blaga a ajuns senator de Timiș.

Am rememorat acest episod pentru că ne întrebăm la fel ca mulți alții care e legitimitatea populară a celor care conduc ofensiva împotriva premierului Victor Ponta, votat totuși anul trecut de milioane de români. Oare de ce își asumă oameni ca Vasile Blaga faptul că vorbesc în numele poporului? Care popor când ei nu au fost votați nici măcar de membri de partid în 2012?! Chiar nu suntem o națiune de proști și orbi ca să credem că domnul președinte Iohannis a câștigat alegerile datorită PDL. Și atunci de ce tocmai pedeliștii sunt cei care vor cu orice preț să dărâme Guvernul unei țări stabile și sigure. Încă…