Protestele organizate, fix cu o săptămână înaintea turului al doilea al prezidențialelor, ridică o serie de suspiciuni legitime. Știu că vacarmul e mare, iar tensiunea la fel, dar totuși vreau și eu să lansez câteva întrebări:

1. De ce timișorenii nu au ieșit în stradă între 2005 și 2012, pe vremea guvernărilor de dreapta, pentru a protesta pentru faptul că Timișoara nu are centură ocolitoare? Au aflat abia acum?

2. De ce liderii PNL și PDL din Timiș care îl acuză pe premierul Victor Ponta că a „luat centura Timișoarei și a mutat-o la Tg. Jiu” nu l-au acuzat pe Emil Boc și pe MR Ungureanu că au plecat cu asfaltul la Cluj Napoca? De ce e ignorat anunțul ministrului transporturilor, confirmat de premier, că centura ocolitoare a Timișoarei face parte din Master Plan?

3. Timișoara este condusă de 25 de ani de primari de dreapta (PAC, PNȚCD, PNL). De ce timișorenii care acum îl înjură pe Victor Ponta că nu este interesat de proiectele orașului nu au ieșit în fiecare lună – în toți acești ani – în Piața Operei să-și înjure aleșii locali? De asemenea, de ce una dintre cele mai vocale „înjurătoare” la adresa premierului Victor Ponta în Piața Operei este o doamnă care a fost dată afară din primăria Timișoarei de fostul primar din motive legate de corupție?

4. De ce ACL Timiș a confiscat un miting propus ca fiind al societății civile și nu are curajul să organizeze un miting politic în Piața Operei din Timișoara pentru susținerea domnului Klaus Werner Iohannis? De ce liderii ACL Timiș se ascund pe facebook (atunci când nu sunt chemați la DNA) și scriu că în piață au fost sâmbătă seara 5000 sau chiar 7000 de oameni, deși jandarmii au numărat și au stabilit că au fost prezenți fix 1870 de cetățeni, fără să luăm în calcul subofițerii și ofițerii în civil din Poliție, Jandarmerie și alte structuri ale statului român, plus vreo 200 de rătăciți. Să nu îmi spuneți că tot Ponta a trimis structurile statului acolo…așa se întâmplă și se va întâmpla mereu peste tot în lume la un miting!

5. De ce o parte a presei (citez din Ion Iliescu) a lansat informația falsă că ieri premierul Victor Ponta a venit în Timiș păzit de 100 de jandarmi aduși de la București, iar ulterior o serie de lideri informali de opinie pe rețelele de socializare au reluat povestea afirmând că premierul PSD este un dictator, că se teme de oameni și că a adus suplimentar 150 de jandarmi din Capitală?

6. De ce multe site-uri de știri au scris, tot ieri, că premierul Victor Ponta a venit în secret în Timiș, deși jurnaliștii locali au ajuns la evenimentul extern de la Lunga cu un autocar pus de la dispoziție de autorități.

7. De ce s-a insistat pe ideea vizitei secrete a premierului Ponta, deși la o întâlnire cu activul de la partid desfășurată la Variaș (care chiar putea fi ținută cu ușile închise) au fost prezenți în sală 8 jurnaliști, care au ajuns direct de la vama Lunga la căminul cultural din localitate? Ce alt partid își ține o ședință în prezența liderului național, a tuturor primarilor din județ și parlamentarilor în fața camerelor de luat vederi, iar mai apoi totul e prezentat ca o vizită secretă?

8. De ce lideri locali de opinie, scriitori și răspândaci cu pretenții de reprezentanți ai societății civile, cunoscuți bursieri ai Budapestei de ani de zile, sunt în fruntea protestelor on-line împotriva lui Victor Ponta?

9. Când vă mai răsfirați „băieți”? Mai răsfirați, că vrem și noi să votăm!

Reclame