Daca nu ar fi jalnic, spectacolul televizat privind marea si rapida „unificare” a partidelor de dreapta din Romania ar putea trece drept un reality show dragut, chiar daca pe alocuri ipocrit. Fix a doua zi dupa scrutinul de duminica, indemnati de unele posturi tv si portaluri de stiri, liderii formatiunilor care au pierdut alegerile europarlamentare au anuntat ca vor trece la negocieri serioase (sic!) in vederea constituirii unui mare bloc de dreapta, avand ca unic scop blocarea accesului la Cotroceni a premierului Victor Ponta. Fara ca presedintele PSD sa faca, pana acum, vreun anunt oficial ca ar intra in toamna in batalia pentru Presedintia Romaniei. Practic, asta e obiectivul major al potentialei, dar mai ales incertei aliante a partidelor de dreapta.

Vuietul a crescut in intensitate marti, cand deja unii analisti si comentatori vorbeau de parca duminica PSD a pierdut alegerile, iar o reincalzire a ciorbei numite Alianta D.A. (PNL+PDL) ar reprezenta visul tuturor romanilor care nu vor sa auda de social-democratie. Pentru simplificarea lucrurilor, Delegatia Permanenta a PNL a decis, in cateva minute, sa arunce la gunoi istoria Partidului National Liberal si sa treaca in barca popularilor europeni. Astfel, cei care se intrebau de ce domnul Antonescu a rupt USL au primit un raspuns evident.

As putea sa scriu, fara pretentia ca as realiza o analiza, mult si bine despre permutarile care se petrec zilele acestea pe scena politica, insa risc sa ma plictisesc, dar mai ales sa va plictisesc. In schimb, va propun sa ne imaginam cum va arata un miting electoral in toamna, cu domnul Crin Antonescu candidat la Presedintie sau cu domnul Mihai Razvan Ungureanu sau cu doamna Elena Udrea sau cu domnul Catalin Predoiu sau cu domnul Klaus Iohannis sau cu domnul…

Anunțuri