Etichete

,

Rezultatele alegerilor din Germania nu au adus nicio surpriză. Guvernarea Merkel a fost mult prea bună (în plină criză) pentru cetățenii celui mai influent stat european, iar duminică la vot s-a îndeplinit o formalitate. Angela Merkel și CDU vor guverna mai departe, în timp ce SPD rămâne în zona speculațiilor privind o eventuală intrare la guvernare alături de foștii parteneri de acum două mandate. Chiar dacă a câștigat detașat, CDU are nevoie de un partener în executiv, însă social-democrații cu siguranță nu au uitat că la precedenta alianță cu creștin-democrații au decontat minusurile guvernării.

peerAm urmărit atent dezbaterea politică electorală din Germania care s-a desfășurat la fel de elegant și constructiv ca în fiecare an electoral. Cu excepția gestului șocant făcut de candidatul SPD, Peer Steinbruck, pe finalul campaniei – într-o sesiune foto mai specială – toate confruntările au avut la bază idei, proiecte, programe. Într-un cuvânt…viziune.

Cel mai interesant aspect al alegerilor din Germania este legat de ratarea Parlamentului de la Berlin de către liberali (FDP). Așa cum observa presa germană, liberalii au acționat mereu pentru accederea la guvernare și cam atât…Iată că un electorat educat și informat sancționează acest tip de comportament.

Anunțuri