Primarul municipiului Timișoara a declanșat un nou conflict cu presa, de această dată fiind vorba despre site-ul de știri www.opiniatimisoarei.ro. Circul mediatic generat de domnul Nicolae Robu încă de la începutul mandatului a început cu cel mai critic portal de informații locale, www.pressalert.ro. Dezvăluirile jurnaliștilor de la pressalert l-au determinat pe domnul Nicolae Robu să ai reacții aproape incredibile pentru o persoană publică.

Au urmat apoi, rând pe rând, atacuri la adresa unor jurnaliști din diverse redacții, cel mai recent scandal pe care l-a făcut domnul Robu înregistrându-se în redacția Digi 24 Timișoara. Până acum nu a existat nicio reacție de solidaritate din partea jurnaliștilor timișoreni, care au fost și sunt jigniți într-un mod incalificabil pentru primarul unui municipiu, care, paradoxal, pretinde că e un om cât se poate de cult și educat. În limbajul profesorului universitar Nicolae Robu sunt utilizate cuvinte precum „ciumeți”, „ziariști de terasă” sau „mizerabili” la adresa jurnaliștilor. Niciun alt politician din România nu a atacat atât de des și abject presa, niciodată. Și totuși…în orașul care a aprins flacăra democrației românești în Decembrie 1989 acest lucru se întâmplă.

Am scris pe blog zeci de articole – deși nu mai sunt angajat în presă de ani de zile – în care am sancționat derapajele domnului Nicolae Robu, pentru simplul motiv că am lucrat mai bine de zece ani ca jurnalist de teren și mă revoltă o asemenea atitudine din partea unui personaj plătit din bani publici. Am rămas, însă, surprins și dezamăgit de lipsa de solidaritate a jurnaliștilor din Timișoara. Știu că e criză, că presa funcționează la limita de avarie, că reporterii de teren vin și pleacă, în căutarea unui job mai bun. Toate acestea nu pot fi, însă, argumente pentru lipsa de reacție din partea jurnaliștilor care acum fac presa în orașul de pe Bega. Dacă ei nu vor lupta pentru demnitatea lor, mâine va fi mai rău…

Anunțuri