Etichete

,

Despre exploatarea gazelor de șist se discută mult și prost în România. Ca de obicei, oficialii trunchiază, discret dar eficient, informații importante, care nu trebuie să ajungă la urechile cetățenilor. Pe criticatac.ro, am găsit, însă, un text care cred că ar trebui citit de toți cei interesați de subiect. Și de cei neinteresați, pentru că, până la urmă, problema ne privește pe toți. Găsiți AICI analiza făcută de Ciprian Domnișoru pentru criticatac.ro. Redau mai jos doar un fragment:

„Statul Pennsylvania permitea companilor de gaze de şist deversarea apelor reziduale din procesul de fracturare în râuri. În 2011, ani buni după începerea exploatărilor, statul a decis să nu mai permită deversarea, în urma unui studiu ce arăta riscul crescut de cancer şi defecte la naştere în urma consumului  apei de la robinet, poluată cu un compus al bromurilor din lichidul de fracturare.

O explozie la o sondă a firmei Cheapsake Energy a dus la vărsarea a 37 de mii de litri de mix toxic folosit în procesul de fracturare pe un câmp în Leroy Township, Pennsylvania…”

(www.criticatac.ro)