Etichete

, ,

Întors marți dintr-o deplasare externă, senatorul Ilie Sârbu, liderul Grupului Parlamentar al PSD, a tranșat problema viitorului sediu regional al Finanțelor Publice, în favoarea Timișoarei. Argumentele în favoarea Timișului au fost cele care țin de realitatea evidentă: infrastructura sediului actual al fiscului timișean, forța economică a județului, liniile de acces, etc.

După câteva zile de proteste, incertitudini și lipsă totală de comunicare la nivelul USL, intervenția senatorului Sârbu este în măsură să dea o altă imagine procesului de regionalizare abia început, din păcate cu stângul. Deși nu mai era nevoie, Ilie Sârbu a demonstrat că poziția sa actuală de lider național al partidului nu este una conjuncturală, ci ține de o caracteristică ce lipsește în general în politica românească, mă refer la consecvență. Această calitate este des întâlnită în țările cu democrație consolidată, acolo unde politicienii nu își permit să joace alba-neagra cu alegătorii, unde cuvântul dat este respectat și unde asumarea unor decizii este la ordinea zilei.

„Directia Regionala a Finantelor Publice ramane la Timis, contrar zvonurilor si discutiilor din ultimele zile. Eu raman un politician atasat 100% judetului Timis, iar cei care au lansat zvonuri ca ar fi fost o intelegere la nivel guvernamental pentru mutarea sediului la Deva nu sunt oameni care pot fi luati in seama. Timisoara are toate argumentele sa gazduiasca sediul Finantelor, iar acest subiect este inchis”, a declarat senatorul Sârbu pentru opiniatimisoarei.ro

Ilia Sarbu vicepresedinte PSD 08Zilele trecute, am asistat cu toții la o mascaradă de proporții la nivel regional din partea unor lideri USL. Cei din Hunedoara s-au compromis total după ce au amenințat cu greva generală (fapt de neimaginat într-o țară normală, din partea unei structuri politice care guvernează; greve fac sindicatele, cei din societatea civilă,  partidele de opoziție, nu cele de la putere). La nivelul Timișului, au existat poziționări politice anemice din partea liderilor USL, care au gestionat prost toată povestea, mai ales că vorbim despre o structură vitală a statului, nu de o societate comercială pe acțiuni. Lipsa de viziune și slaba reprezentare la București a liderilor județeni din USL și-au spus cuvântul și de această dată.

Azi, după ce telenovela a luat sfârșit, mi-am amintit ce mi-a spus un coleg jurnalist, după inaugurarea cabinetului parlamentar al senatorului Ilie Sârbu de la Giroc: „Nu e Sârbu Sfântul Petru, dar oricum e din altă galaxie politică față de toți ceilalți politicieni timișeni…”

Reclame