Etichete

, , ,

Deputatul Sorin Grindeanu, președintele PSD Timișoara, a luat atitudine, azi, față de acuzele fără precedent lansate de primarul Nicolae Robu la adresa Partidului Social Democrat, la începutul acestei luni:

„Joi vom avea şedinţă de birou permanent judeţean. Îi voi cere încă o dată preşedintelui Bojin să convoace USL la nivel de Timiş, în comisie lărgită, în urma declaraţiilor domnului primar Nicolae Robu, făcute şi confirmate de dânsul.

Dânsul vorbeşte despre anumite taxe de protecţie pe care le dă PSD. Eu nu accept să se vorbească despre PSD la nivel general în modul acesta. Aş putea să vorbesc şi eu de penelişti la nivel general şi să spun că toţi au probleme cu transformatoarele vechi ca şi Fenechiu”, a declarat deputatul PSD, pentru debanat.ro

Potrivit unei stenograme publicată de pressalert.ro, Nicolae Robu a afirmat, într-o ședință oficială a PNL, că PSD Timiș are lideri care sunt șantajabili și care ar plăti taxă de protecție către unii jurnaliști. Mai mult, primarul Robu a confirmat, la scurt timp, declarațiile, lăsând să se înțeleagă că are date concrete în acest sens și că a aflat toate aceste lucruri de la un reprezentant al conducerii PSD Timiș! Ca o confirmare în plus, la o ședință cu membri USL din Consiliul Local, Nicolae Robu a dat și numele celui de la care ar fi aflat toate aceste lucruri.

În mod normal și firesc, cred că nu ar mai trebui să intereseze pe nimeni declarațiile politice ale primarului actual (temporar) al Timișoarei, însă nu trebuie să ignorăm faptul că Nicolae Robu ar fi ajuns cel mult primar la Bocsig, fără sprijinul masiv al mașinăriei de vot a PSD, în niciun caz în municipiul de pe Bega. Ca urmare, intervenția de azi a deputatului Grindeanu este cât se poate de justificată și era necesară. Încercarea unor reprezentanți ai PSD Timiș de a ascunde sub preșul cotidian ieșirea lui Robu din ședința PNL Timiș este cât se poate de penibilă și rușinoasă. Filiala Timiș a PSD este una dintre cele mai puternice din țară, iar meritul pentru acest lucru îl au membri de partid, președinții organizațiilor locale, unii dintre actualii vicepreședinți și lideri care au dus greul opoziției în perioadele 1996-2000, dar mai ales între 2004 și 2012. Nu mă refer aici la cei care au coabitat avantajos cu PDL! Revenind la domnul Robu, eu încă îi cer, în calitate de cetățean, să vină și să spună cine pe cine șantajează, dar mai ales de unde are aceste informații. Dacă tot se laudă că are „vână” să îi înfrunte pe toți „ciumeții din presă, care nu valorează doi bani”, după cum se exprimă universitarul Nicolae Robu.

P.S. Am pus cuvântul „temporar” în paranteză pentru a-i transmite domnului Nicolae Robu mesajul că indiferent câte goluri în vinclu va înscrie, la un moment dat nu va mai fi primarul Timișoarei. Că momentul va fi în octombrie 2013, că va fi peste un nou ciclu electoral, nu mai contează. Ideea e că funcțiile nu sunt veșnice…

Reclame