Etichete

, , , ,

Președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate. După mai bine de un deceniu în care a dominat scena politică timișeană, Ostaficiuc este nevoit să renunțe la politică, în urma unei erori aproape incredibile pentru un politician care nu făcut de râs județul Timiș, atâta vreme cât a ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean. Ostaficiuc a avut două mandate onorabile în poziția de lider al administrației județene, a deschis relațiile externe, a știut – până la un moment dat – să-și gestioneze bine imaginea și a finalizat câteva proiecte importante și reprezentative. Politic, însă, a pierdut cu mulți ani în urmă, în momentul în care s-a înconjurat de oameni de proastă factură, de gușteri, lingăi și sifonari. Deși, spre deosebire de alți politicieni ai momentului, este un om educat și civilizat (cu școala făcută la timp), Constantin Ostaficiuc nu a reușit să reziste tentației de a-și „trage” o echipă de consilieri/consultanți extrem de subțiri din punct de vedere intelectual și profesional, care au avut un singur rol în toată această perioadă, de a-l trage în jos.

Din acest moment, bătălia pentru scaunul de șef al organizației a început, iar perspectivele pentru PDL Timiș sunt mai mult decât sumbre, deoarece cel mai probabil lupta se va da între un primar amorez din județ (îmi scapă numele) și deputatul Alin Popoviciu, cel mai mare „vocalist” al tot mai nesemnificativului partid condus de Vasile Blaga, fost „buldog”, fost mare șmecher în politica dâmbovițeană.

Până la urmă, în politică e la fel ca în viață, cam totul e ciclic. Să nu uităm că, în anul 2008, Constantin Ostaficiuc a câștigat al doilea mandat de președinte al CJT exclusiv ca urmare a faptului că senatorul Ilie Sârbu a fost trădat, aproape la scenă deschisă, de câțiva dintre membrii Biroului Permanent Județean al PSD Timiș. Peste patru ani, același Ostaficiuc a pierdut, cu zgomot, alegerile locale, fiind trădat de oamenii săi de încredere din partid!

Anunțuri