Etichete

,

De astăzi, în zona centrală a Timișoarei au apărut palmierii! Primarul Nicolae Robu nu renunță la spectacolul zilnic pe care îl oferă cetățenilor printr-o hiperexpunere mediatică fără precedent. Orașul arată din ce în ce mai prost, infrastructura rutieră e praf și pulbere, mizeria colcăie, dar domnul Robu ne oferă palmieri la ghiveci.

palmieri-la-timisoara09_resize-640x426(foto pressalert.ro)

După ce, zilele trecute, a vorbit despre introducerea metroului în municipiul de pe Bega, stârnind un val de ironie în presă și chiar bancuri, acum domnul Robu ne oferă un decor grotesc pentru un oraș cu pretenții, așa cum este Timișoara. Nu știu dacă primarul actual al Timișoarei, originar din Bocsig (jud. Arad) cunoaște istoria orașului pe care a ajuns să îl administreze exclusiv ca urmare a unul val politic și a unei campanii electorale faraonice, susținută financiar de puternice grupuri economice din Timișoara și București. Îmi permit, însă, ca cetățean timișorean, să-l trimit pe marele universitar Nicolae Robu la bibliotecă să-și mai facă temele și să învețe istoria Timișoarei. Nu de alta, dar, după palmieri, mă aștept și la un bikini festival în centrul orașului. Că tot am avut concert cu Inna de ziua municipiului.

Silviu_Novac_011(imagine preluată de pe site-ul oradetimis.ro)

Am citit și eu explicațiile privind existența unor palmieri în orașe din Germania sau Austria, însă ar trebui ca responsabilii municipalității să știe că în zona Rostock (la Marea Baltică), amplasarea palmierilor nu a fost primită bine de cetățeni, deși au fost plantați pe marginea plajelor!

Trecând într-o notă mai seriosă, chiar îl rog pe domnul primar să răspundă, pe facebook așa cum procedează, la următoarele întrebări:

– Este adevărat că lucrarea din zona podului Michelangelo este, în realitate, blocată de mutarea magistralei Colterm, iar intervenția nu a fost prevăzută în planul inițial al investiției? Ca urmare, nu există un termen clar pentru continuarea efectivă a lucrărilor?!

– Ce încurcături de ordin legal se înregistrează în cazul schimbului de terenuri între Primăria Municipiului Timișoara și firma care a avut în proprietate „acvariul” din centrul orașului? Este adevărat că un teren care nu era în proprietatea primăriei a făcut obiectul tranzacției respective?

– Ce misiuni specifice au angajații Poliției Locale Timișoare în perimetrul locuințelor unor angajați de la cabinetul primarului?

P.S. Pentru că tot i-a jignit, din nou, pe jurnaliștii care îl critică – dar care sunt din ce în ce mai mulți – afirmând că sunt „ziariști de terasă”, îl informez pe domnul Robu că acest text a fost scris chiar pe o terasă, acasă la mine. L-am avut alături și pe pisoiul familiei, Cornet. Așa că, de-acum, primarul Timișoarei este criticat de ziariști de terasă și de blogări cu pisoi! Dacă tot e o nebunie totală în administrația timișoreană, măcar să ne distrăm…

Anunțuri