Etichete

Organizația Timiș a PSD fierbe de câteva zile și riscă să dea în clocot. În loc să-și vadă de treabă și să-și respecte angajamentele față de cetățeni, cei care conduc organizația sunt preocupați până la epuizare de lupta internă. Pentru că, din păcate, prezentul e mai neclar decât oricând, zilele acestea, o să reamintesc câteva lucruri din trecutul relativ recent al PSD Timiș.

Perioada cea mai delicată a acestui partid în Timiș a fost între 2005 și 2008, după pierderea succesivă a alegerilor locale, parlamentare și prezidențiale. Într-un context marcat de scandaluri de presă răsunătoare, după erodarea tipică anilor de guvernare (2001-2004), funcția de președinte a fost preluată de senatorul Ilie Sârbu. Încă din primele luni ale anului 2005, au început atacurile interne. O parte dintre primarii PSD au dezertat, la îndemnul unora dintre foștii lideri dar și cu acordul tacit al câtorva dintre cei care compuneau Biroul Permanent Județean. Partidul a devenit, brusc, nefrecventabil pentru o serie de foști directori de instituții care au sărit pârleazul către PDL și PNL. Oportuniștii de serviciu! În ciuda acestei situații, organizația și-a asumat rolul de partid de opoziție, iar PSD Timiș a ajuns cea mai activă filiala din țară în privința comunicării. Anul 2008 a fost unul extrem de complicat pentru PSD Timiș. De ce spun asta? Pentru că PDL era încă pe val, iar filiala era extrem bulversată după anii dificili de opoziție, iar în acest context candidatura senatorului Ilie Sârbu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș a fost sabotată la greu de câțiva dintre vicepreședinții de atunci ai organizației. Totuși, rezultatul obținut a fost unul foarte bun, iar votul politic de la CJT și de la CL Timișoara a permis PSD Timiș să acceadă în executivul Consiliului Județean și al primăriei municipiului.

De ce am adus în discuție aceste lucruri? Pentru că, în perioada respectivă, filiala a fost condusă coerent, în ciuda unor conflicte de moment și a unor mici derapaje, inevitabile. Astfel, PSD Timiș a traversat încă patru ani fiind cumva la putere la nivel local și județean și a reușit să intre în perioada preelectorală fără mari probleme. Ce a urmat știm cu toții. Valul uriaș al USL, unitate în jurul candidaților și victoria previzibilă de la locale și parlamentare.

Unde a ajuns organizația acum, la un an de la succesul din 2012? Citiți AICI!

Anunțuri