Etichete

,

Organizația Timiș a Partidului Social Democrat se află, din nou, într-o zonă plină de turbulențe interne. După eșecul usturător de la Congresul desfășurat la București – când PSD Timiș a ratat o poziție în conducerea centrală – acum urmează alegerile pentru Biroul Permanent Județean. În mod normal și potrivit cutumelor, vicepreședinții, secretarul executiv, trezorierul ar fi trebuit aleși imediat după conferința județeană, de noul Consiliul Județean al PSD Timiș, însă conducerea centrală, în acord cu toți liderii locali, a acceptat ca Titu Bojin să candideze de unul singur pentru funcția de președinte urmând ca după congres să fie desemnate structurile județene. Din păcate pentru social-democrații timișeni, această strategie nu a fost de niciun folos la Congresul PSD.

Acum, au început jocurile pentru viitorul Birou Permanent Județean, unde va trebui ales și un președinte executiv, potrivit noului statut. Până la poziția a doua în filială o altă funcție cheie este cea de secretar executiv, în prezent ocupată de Marcel Mihoc. Aici apare deja primul semn de întrebare în PSD Timiș, pentru că se dorește impunerea unui secretar executiv care să fie plătit de partid, adică un fel de conțopist politic. Ca urmare, lui Mihoc i s-a transmis direct și apăsat că nu mai poate ocupa poziția de secretar executiv. Personal, mi se pare imposibil ca cel mai important om din schema organizatorică – secretarul – să fie plătit din contribuția celorlalți membri ai Biroului Permanent Județean. De ce spun asta? Pentru că vorbim, în primul rând, despre o funcție politică, dar și despre un potențial conflict de interese, având în vedere că viitorul secretar, indiferent cine va fi acesta, ar urma să voteze diverse hotărâri care, la un moment dat, îl pot viza și pe el ca și angajat al partidului!? Adică dimineața este angajat la sediul nou al PSD Timiș, iar vineri după-amiaza ia decizii politice cu impact la nivel județean. În toate partidele social-democrate din lumea asta funcția de secretar executiv este una prin excelență politică și nu tehnică. Pe de altă parte, revenind la Marcel Mihoc sunt foarte curios cum vor explica liderii PSD Timiș faptul că acesta nu va mai candida având în vedere că actualul secretar executiv a condus, în ultimii ani, toate campaniile electorale ale PSD Timiș, inclusiv cea din 2012, când Titu Bojin a reușit să câștige la scor președinția Consiliului Județean Timiș. Asta ca să nu mai vorbim despre desemnarea lui Mihoc ca director de campanie electorală pentru Colegiul III Senat, unde Marcel Suciu s-a impus în fața liderului PDL Vasile Blaga.
Consider că nimeni nu are dreptul moral să-i ceară lui Marcel Mihoc să renunțe chiar și la candidatură, așa cum nimeni nu poate garanta că acesta nu-și va depune, până la urmă, candidatura pentru funcția pe care o ocupă în ciuda istericalelor făcute de cei pe care i-a ajutat să ajungă în vârful piramidei politice județene.

Va urma…

Anunțuri