Etichete

, ,

Congresul Partidului Social Democrat a reușit să transmită ideea de normalitate și stabilitate, ceea ce nu e foarte simplu într-o țară ca România. Au fost două zile în care chiar s-a discutat despre valorile social-democrate, iar invitații străini au confirmat susținerea de care bucură atât PSD, cât și Guvernul condus de premierul Victor Ponta.

VP

Am avut surpriza plăcută să asist chiar la discursuri reușite din partea unor vorbitori din PSD. Într-o perioadă de criză în toate sferele societății, cred că avem nevoie – poate mai mult decât oricând –  de restabilirea încrederii în partidele politice. Au fost și ieșiri la microfon total inutile, însă așa se întâmplă în formațiunile politice foarte mari. Prezența celor patru foști președinți ai partidului – Oliviu Gherman, Ion Iliescu, Adrian Năstase și Mircea Geoană  a fost extrem de importantă și a transmis un mesaj foarte clar legat nu doar de unitate, ci și de tradiție. E de apreciat faptul că premierul Victor Ponta i-a permis lui Adrian Năstase să se bucure de o intrare triumfală și emoționantă pentru delegații la lucrările Congresului. Pentru cei care nu știu, Victor Ponta a urcat discret pe scenă, lăsându-i toate aplauzele lui Năstase. În momentul în care sala s-a oprit din aplaudat, Ponta era așezat alături de colegii din prezidiu, urcând pe scenă din lateral. Așa cum am spus într-o intervenție televizată pentru TV Europa Nova, Adrian Năstase a avut parte de o primire ca la concertele rock. Era normal să se întâmple asta, până la urmă fostul premier Năstase este omul care a modernizat PSD și a deschis partidul spre Internaționala Socialistă.

congres IP.S. Le mulțumesc colegilor de la Organizația PSD Sector I București pentru că mi-au transmis invitația de a participa la Congres.

Reclame