Etichete

, ,

Cosmin Costa este liberalul care l-a bătut la scor pe deputatul pedelist Alin Popoviciu. La bursa pariurilor preelectorale, Costa era cotat drept perdant sigur în fața tupeistului de pe Colegiul 5. Arogantul de serviciu al PDL Timiș se bătea pe burtă cu primarii (indiferent de culoarea politică), ducea popii (nu preoții!) pe la piscină și saună – la schimb cu sesiuni foto discrete – avea fir întins la liderii USL. Promitea în stânga și în dreapta…Cam în acest context a intrat Cosmin Costa, consilier județean PNL, în confruntarea cu marele geluit portocaliu. Niciun alt pesedist și penelist nu a îndrăznit să se apropie de Colegiul 5 Sânnicolau Mare. Ce s-a întâmplat pe 10 decembrie? Cosmin Costa a obținut 3.106 voturi în plus față de Alin Popoviciu. Cu tot cu lipsa de chef a primarilor USL, cu micile trădări de la județ și centru, cel mai șmecher deputat pedelist a fost bătut la el în colegiu. Pentru că nu a obținut, însă, 50%+1, liberalul Costa a rămas acasă, iar în Parlament va continua să facă gălăgie Alin Popoviciu.

alin-popoviciu-langos-gura-300x225

Sau, poate că va fi ceva mai tăcut de data asta. În mod normal, după scorul obținut, Popoviciu ar fi trebuit să facă un pas în spate, însă, după toate probabilitățile, va prelua conducerea PDL Timiș și îl va trimite la pensie pe cel care l-a scos din zona pizeriilor și a cluburilor din Complexul Studențesc. Mă refer la Constantin Ostaficiuc, despre care Popoviciu vorbește, încă din precampanie, la timpul trecut.

Revenind la Cosmin Costa, constat că victoria lui a fost repede anulată de colegii de partid și chiar de cei care au tot susținut că îi sunt prieteni politici. Nimic nou sub soare! Ce liberal din noua garnitură a PNL Timiș ar avea interes să-i recunoască lui Cosmin Costa curajul de a intra într-o confruntare de care au fugit toți ?

602620_535803743116370_1258909082_n

Nu numai că au fugit în precampanie, dar au rămas retrași după mesele cafenelelor timișorene și în timpul campaniei efective. Pe de altă parte, a fost evident pentru toată lumea că liderii USL nu au avut nicio treabă cu bătălia electorală din Colegiul 5. Liderii peneliști s-au concentrat doar pe campania electorală din Timișoara și au așteptat, detașați, să vadă cum va pierde Cosmin Costa. În alt context, este evident că fără victoria lui Costa, nici pesedistul Marcel Suciu nu ar fi ajuns senator și ar fi rămas în județ, unde poate ar fi avut timp mai mult să citească blogurile politice și site-urile de știri. Așa, poate că și Suciu s-ar fi lămurit cine îl ia la mișto și cine îl respectă…Dar când îți citesc alții texte care te privesc direct se poate să apară și confuzii! Cât îl privește pe Cosmin Costa, depinde doar de el dacă va reuși să valorifice victoria din 10 decembrie împotriva lui Popoviciu. Dacă așteaptă mulțumiri din partea colegilor, atunci mai bine renunță la politică!