Cătălin Tiuch, președintele TSD Timiș, s-a luptat, în campania electorală cu unul dintre cei mai cunoscuți politicieni din România, Valeriu Tabără. Chiar dacă fostul ministru al agriculturii era în scădere de formă, nu poate fi comparat cu diverși candidați excentrici ai PDL Timiș, de la colindători ad-hoc, până la anonimi 100%, speriați că au fost aruncați în lupta cu USL! Cătălin Tiuch a abordat campania electorală din trei mari direcții: contactul direct cu cetățenii, publicitate outdoor și mass-media, precum și negocieri directe cu primarii din colegiu. Ultimul punct de pe agenda tânărului politician a fost esențial, pentru că astfel Tiuch a reușit să depășească blocajul, discrect dar dur, impus de diverși „colegi” de partid, speriați că la o eventuală redistribuire ar putea să-i încurce.

Catalin104

Cea mai clară dovadă că au existat sabotaje interne este situația din comuna Pădureni! Nu mai insist…Dacă ar fi așteptat ca valul să îl arunce în Parlament și nu ar fi avut o campanie susținută și extrem de bine coordonată, am convingerea că Tiuch s-ar fi oprit undeva sub 50% și ar fi rămas acasă.

P.S. Zilele următoare, o să scriu și despre situația unui alt tânăr candidat USL, liberalul Cosmin Costa, care a câștigat la scor alegerile împotriva lui Alin Popoviciu, după o campanie excelentă, dar nu a trecut de 50% și a rămas consilier județean. Și el, evident, a fost lucrat, tot discret, ca să nu se prindă (aproape) nimeni!

Reclame