Etichete

, , ,

Uniunea Social Liberală a câștigat la scor alegerile din Timiș, așa cum am anticipat. Candidații USL au bătut ARD (PDL) în toate cele 14 colegii, 13 dintre ele fiind adjudecate cu peste 50%. Rolul președintelui PSD Timiș, Titu Bojin, în această campanie electorală a fost unul esențial, iar rezultatul de excepție obținut de Uniunea Social Liberală i se datorează, în foarte mare măsură. Dincolo de bucuria momentului, am apreciat atitudinea calmă și responsabilă a liderilor USL, prezenți, aseară, la sediul PSD Timiș. Așa e și normal să se comporte câștigătorii competiției, pentru că România trebuie readusă la normalitate, reconstruită, dezvoltată prin atitudinea politicienilor, în primul rând.

psd-exit-poll-1

Dacă victoria la scor a senatorului Ilie Sârbu – 62%, 32.634 de voturi  – era cumva previzibilă și firească, după o campanie electorală excepțională, marea surpriză în Timiș a fost înfrângerea lui Vasile Blaga, de către Matei Suciu, un social-democrat care a avut curajul și determinarea să-l înfrunte pe boss-ul PDL. Chiar în fieful portocaliu, din Sânnicolau Mare. Tot la capitolul revelații în politică, pot fi trecuți Cătălin Tiuch (PSD), care l-a scos din politică, după o campanie susținută, pe Valeriu Tabără, alt lider marcant PDL și Cosmin Costa, care l-a bătut cu peste 3.500 de voturi pe Alin Popoviciu, celebrul guraliv tv portocaliu. Din păcate, legea strâmbă a votului uninominal nu îi permite lui Costa să acceadă în Parlament, deși a câștigat colegiul cu 47%! Oricum, prin campania foarte bună derulată în Colegiul 5 Sânnicolau Mare, Cosmin Costa a contribuit direct la victoria lui Matei Suciu împotriva lui Blaga.

psd-exit-poll-12

(foto: Opinia Timișoarei)

O campanie care a atras atenția prin eficiență, încă din perioada preelectorală, a fost cea a lui Sorin Grindeanu, primvicepreședintele PSD Timiș, care a venit în fața alegătorilor cu un proiect de anvergură pentru Timișoara, construcția unui nou spital de copii. Victoria USL Timiș a fost categorică, abia acum urmează, însă, partea cea mai grea, acoperirea angajamentelor și promisiunilor electorale…Fondul de așteptare al cetățenilor în raport cu USL este uriaș, nemaiîntâlnit în ultimii 20 de ani. Ca urmare, sarcina parlamentarilor Uniunii este extrem de dificilă, într-o țară cu probleme uriașe. Decența manifestată de aproape toți candidații USL Timiș în campania electorală trebuie să devină o constantă și nu o excepție!

P.S. Cred că viitorul Parlament trebuie să modifice, în primul rând, legea electorală, pentru că au ajuns în Legislativ, din cauza actualului sistem strâmb de alegeri, tot felul de jivine și lighioane adunate de pe la periferia politicii românești. E plin și actualul Parlament de astfel de caricaturi, cu titlul de deputat sau senator.

Anunțuri