Etichete

, , , ,

La Ciacova, scena a crăpat, în timpul unui miting USL, varianta de cămin cultural. Lemnul vechi de ani de zile și greutatea celor care s-au înghesuit pe „bină” au fost elementele care au condus la acest ridicol incident, care se putea transforma într-o tragedie, având în vedere că pe scenă se afla și un copil minor. Tot în campanie electorală! Dincolo de tragi-comedia ciacoviană, incidentul ne arată starea politicii românești: valul USL, decăderea PDL, înghesuiala oportuniștilor la ciolan, lipsa de perspectivă a oamenilor din comunitățile semirurale, așa cum sunt cei din Ciacova.

(imagine preluată de pe http://www.debanat.ro)

Făcând o comparație cu ce se întâmplă în cealaltă jumătate de județ, constat o anume disperare a reprezentanților USL de pe Colegiul III Senat. E prea mult populism, dar și prea multă tensiune în echipele de campanie. Candidatul pentru Senat, Matei Suciu, folosește un discurs exagerat de populist și (melo)dramatic, candidatul Gheorghe Ciobanu este într-un exces de zel permanent, Petru Andea, care a „atacat” Colegiul Jimbolia nu (prea) există. Singurul candidat care face o campanie civilizată și modernă este Cosmin Costa, de la PNL.

În cealaltă tabără, pierderea de viteză este evidentă. Candidații pedeliști le vorbesc oamenilor prin intermediul panourilor outdoor și prin articole (pre)fabricate în presa locală, pe contract evident. Alin Popoviciu are o imagine de candidat inspirată parcă din reclamele la Vegeta, în timp ce sloganul lui Vasile Blaga – Duc lucrurile la bun sfârșit– ar putea da naștere unor interpretări deloc fericite pentru viitorul PDL.

Cam acesta este tabloul trist al campaniei electorale din jumătatea vestică a județului Timiș…

P.S. JDC înseamnă Jurnal de campanie

Publicitate