Etichete

, ,

Campania pentru referendum a fost jegoasă, mizerabilă, infectă. Cei trei bătăuși naționali (2 contra 1) au folosit un limbaj de birjar, au scuipat, au mințit ordinar, au manipulat. Susținătorii smardoilor politici nu s-au lăsat mai prejos și au aruncat lături în fața cetățenilor, invocând, indiferent de tabără, interesul național. Chiar în această seară, un tembel cu pretenții de reprezentant al societății civile spunea, pe un post felixian, că românii care nu votează mâine „Da” sunt proști. Ce să mai spunem?

Duminică noaptea vom afla cum au votat românii, dar, cel mai important, câți s-au prezentat la urne. Nu mă interesează foarte tare rezultatul acestui scrutin inutil, pentru că oricum țara e praf și pulbere, din punct de vedere economic, iar credibilitatea României în exterior este aproape de zero. Practic, lupta feroce pentru puterea totală ne-a întors în tenebrele anilor ’90. Dacă ar mai exista minerit, probabil că am fi avut și mineri la București zilele acestea.

În ciuda sentimentului de lehamite, o să merg la vot, pentru simplul motiv că încă mai cred în democrația pe care o calcă în picioare, în fiecare secundă, iresponsabilii care conduc România…