Etichete

, , ,

În două săptămâni, USL și-a consumat o parte din capitalul electoral (extraordinar) intern și a reușit să-și facă praf și pulbere credibilitatea externă. Abia acum, și-au dat seama cetățenii, sper, că România e condusă de oameni fără pregătire politică. Insist, fără pregătire politică! În cei opt ani de mandat PDL, am avut ocazia să vedem ieșind la rampă tot felul de lighioane cu carnet portocaliu, tupeiști, parașute de lux, semidocți, pușcăriabili. În tot acest timp, Partidul Social Democrat ar fi putut construi un proiect politic solid. Cu oameni competenți, educați și pregătiți din punct de vedere politic. Incredibilele gafe în plan comunicațional – intern și extern – sunt generate, pe de-o parte de lipsa totală de experiență, la acest nivel, a liderilor USL, iar pe de altă parte de implicarea nefastă a consilierilor de imagine ai fruntașilor useliști. Atunci când partea de consultanță politică e influențată de realizatori tv, cu statut de propagandiști sau de moguli și mogulași de presă, cu pretenții de abonați la banul statului nici nu cred că trebuie să ne așteptăm la altceva.

Că USL se erodează accelerat nici nu mă interesează, grav mi se pare faptul că PSD – insist PSD – a ratat ocazia de a încerca măcar să construiască un alt model de stat, bazat pe valori și responsabilitate. „Noua eră” politică din România, de care Victor Ponta vorbea nu există! Ne aflăm în logica de joc instituită de Traian Băsescu încă din campania electorală din 2004. Să trăiți bine!

UPDATE: Citiți AICI poziția oficială a social-democraților europeni, exprimată, astăzi, de Martin Schulz, președintele PE.

Anunțuri