Etichete

, ,

Titlul de mai sus nu are nicio legătură cu filmul „All The President’s Men”. Evident! Postarea de față nu este niciun pamflet, ci doar un text jurnalistic, cu pretenții de minicronică politică.

În vremurile de glorie ale fostului premier Adrian Năstase, pe unde mergeai în România, aflai despre presupusele proprietăți și afaceri ale acestuia. Lacuri, bălți, turme de oi, ferme, lanțuri de farmacii, posturi de televiziune, publicații, etc, erau atribuite familiei Năstase. Numai în Timiș, potrivit zvonisticii, premierul PSD ar fi trebuit să dețină mii de hectare de teren. Că lucrurile nu stăteau așa nici nu mai contează. Cert este că, potrivit metehnelor balcanice, foarte mulți șmecheri de atunci și-au legitimat gesturi și acțiuni prin prietenia cu Adrian Năstase. Legenda a luat amploare, iar campania, de atunci, a lui Traian Băsescu împotriva sistemului ticăloșit a dat roade…

Peste ani de zile, situația se repetă. Dacă în cazul fostului premier aceste povești au circulat în partea a doua a mandatului, despre primul-ministru actual, Victor Ponta, unii discută chiar acum. În termeni deloc onorabili, mai ales că îi folosesc numele în contexte absolut deplasate. De la împărțirea ciolanului sau cașcavalului politic până la justificarea unor fapte și atitudini. Nu cred că e normal ca prietenia cu Victor să fie invocată începând de la ședințele oficiale și neoficiale de partid și până la chefurile desfășurate la orele mici ale dimineții. Așa cum spuneam, practica nu e nouă, doar personajele s-au schimbat. Până la urmă și în politică…totul e ciclic!

Anunțuri