Etichete

, , ,

Uniunea Social Liberală a câștigat la scor alegerile și în Timiș, așa cum probabil nu puteau anticipa mulți. Este evident faptul că valul electoral al USL a avut un impact devastator asupra PDL inclusiv în zonele controlate bine, până nu demult, de pedeliști.

Acum, liderii USL au o responsabilitate uriașă pe umeri, iar euforia victoriei trebuie rapid înlocuită de acțiuni și atitudini politice coerente și corecte. În primul rând în interior. Zilele acestea, în PSD și PNL au început frământările specifice după o asemenea victorie, la masa celor bogați înghesuindu-se tot felul de oportuniști. Nu e nimic nou sub soare. Problema e că liderii USL nu mai pot repeta faptele de arme și abuz ale PDL. În primul rând, trebuie promovați oameni de calitate, pentru că oricum pe listele celor aleși în Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean s-au strecurat destule personaje cel puțin modeste din punct de vedere profesional și politic și care nu reprezintă nimic pentru comunitate. Ca să nu spun mai mult! Deocamdată!

În acest context, consider că prelungirea nominalizării oficiale a viceprimarilor și vicepreședinților CJT nu face altceva decât să alimenteze diverse scenarii și jocuri de interior, care vor genera tensiuni în interiorul Uniunii Social Liberale.