Etichete

,

Constantin Ostaficiuc, președintele PDL Timiș, nu a fost la SPA înaintea dezbaterii televizate de final. Dar, au avut grijă consultanții domniei sale să-l pună într-o situație ridicolă și jenantă, după ce Poliția a descins, joi seara, în urma unei sesizări depuse de PSD, la tipografia Waldpress, unde au fost găsite afișe „otrăvite” prin care se indica faptul că primarul pesedist de Lugoj, Francisc Boldea votează cu Ostaficiuc. Strategie ieftină! Chiar în timp ce domnul Ostaficiuc le explica telespectatorilor Televiziunii Europa Nova că își dorește o viață socială normală, civilizată și corectă, la tipografia cu pricina se redactau procese verbale de către polițiști. Pe la jumătatea emisiunii, am primit pe e-mail o captură video cu afișele diversioniste ale PDL, pe care i-am prezentat-o colegului Stelu Iordache, alături de care am realizat emisiunea la care participa președintele PDL Timiș. În paralel, domnul Ostaficiuc ne vorbea, privindu-ne în ochi, despre administrația în folosul comunității, despre proiectele sale de viitor. Cred că habar nu avea că Poliția întocmea deja dosarul penal pe numele patronului tipografiei, unde se găsiseră și aproape 500 de buletine de vot! Oricum, patronul respectiv nu e prima victimă a PDL Timiș. Pentru că nu aveam posibilitatea de a verifica, în direct, ce se petrecea la Waldpress, am decis, împreună cu Stelu Iordache, să nu îl punem pe domnul Ostaficiuc în fața imaginilor primite de noi, de la fața locului, deși era aproape evident că faptele de arme și tipar ale consultanților domniei sale sunt reale.

Ziua de azi a demonstrat că PDL Timiș urmează aceeași strategie jenantă pentru un județ condus de un președinte de Consiliu Județean care pretinde că urmează un model politic european. Sunt aproape sigur că nu domnul Ostaficiuc are aceste idei, însă se ridică o întrebare: cine comandă în PDL Timiș? Constantin Ostaficiuc sau cei doi consultanți, lucrători în presă?

În final, postez un fragment din declarația de presă a senatorului PSD Ilie Sârbu, pe acest subiect:

„Constat, cu regret și dezgust, faptul că PDL Timiș continuă și acum aceleași practici electorale abuzive și ilegale. După ce Partidul Democrat Liberal și-a bătut joc de cetățenii României, după ce au izolat politic și administrativ județul Timiș, oamenii lui Constantin Ostaficiuc repetă exact ceea ce au făcut în anul 2008.

Atunci, au intoxicat presa locală și centrală cu un material contrafăcut, menit să-l victimizeze pe cel care s-a autointitulat Brandul politic al Timișului.  

Acum, au tipărit sute de afișe prin care induc mesajul potrivit căruia primarii USL în funcție l-ar susține pe Ostaficiuc în cursa pentru președinția Consiliului Județean Timiș. Aceleași metode ieftine și penibile de a încerca păcălirea electoratului…”

Nu pot să anticipez rezultatul alegerilor de duminică și, sincer, nici nu mă interesează. Indiferent, însă, dacă va pierde sau va câștiga încă un mandat, domnul Ostaficiuc a fost pus, la final de campanie, într-o postură mai mult decât penibilă!

Reclame