Etichete

, ,

Aseară, la ora 21:00, la emisiunea Cer variabil, realizată de Stelu Iordache și de subsemnatul, la TV Europa Nova, au fost prezenți, în dezbatere, trei dintre candidații pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș: Constantin Ostaficiuc (PDL), Iosif Ingrisch (UNPR) și Marius Cârceie (PNȚCD+FDGR). Cei trei au respectat tematica propusă de noi și au evitat confruntarea directă, menajându-se reciproc. Singurul care a încercat să vorbească și despre ceea ce merge prost în administrația județeană a fost candidatul UNPR, în rest frăție totală între Ostaficiuc și Cârceie.

De la ora 23:00, în ultima oră de emisie, i-am avut ca invitați pe Titu Bojin, candidatul USL și pe directorul de campanie al USL pentru Consiliul Județean, sociologul Mihai Mocanu. Acesta din urmă a prezentat, în direct, un material electoral contrafăcut, despre care a afirmat că a fost tipărit la comanda PDL Timiș, cu scopul de a genera confuzie în rândurile unui electorat și așa destul de bulversat. Potrivit lui Mocanu, afișele respective (aveți o imagine mai jos) au fost tipărite la tipografia Waldpress.

Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, de mai bine de opt ani, în Timișoara, PDL merge în campania electorală pe aceleași coordonate: mici diversiuni pentru a deruta cetățenii, jocuri de cuvinte simple și de multe ori stupide, mesaje confuze, autovictimizare. Până acum, le-a mers! Mi-am reamintit de penibila diversiune realizată în anul 2008 de către echipa de campanie a PDL, care a scris un material atribuit PSD, în care se vorbea despre presupuse atacuri ce ar urma să fie lansate la adresa lui Constantin Ostaficiuc. Textul cu pricina a fost promovat în presa centrală, în două jurnale de mare tiraj, care au mușcat momeala întinsă de consultanții PDL Timiș, lucrători în presă.

Revenind în prezent, acum că tot e final de campanie, pot să spun, după ce am realizat mai bine de 25 de emisiuni tv cu principalii candidați la alegerile locale și județene, că Timișul duce lipsă acută de politicieni de anvergură. Practic, tot jocul electoral s-a învârtit pe marginea unor combinații transpartinice și cam atât. Despre mesaje și idei de forță nici nu poate fi vorba. Finalizarea șoselei de centură a Timișoarei, câinii vagabonzi, alimentările cu apă și drumurile – acestea au fost temele tuturor. În rest, nimic remarcabil…Dacă nu aș crede în democrație, cu siguranță că nici nu m-aș prezenta la vot!

Reclame