Etichete

, ,

Campania electorală se apropie de final. Potrivit „valului” (sper să nu constatăm că în Timiș a fost văl), USL va câștiga alegerile din 10 iunie, inclusiv în județul Timiș. Ar fi culmea să nu se întâmple asta! Toate „planetele” par a se fi aliniat în favoarea candidaților desemnați de PSD și PNL. Ca urmare, potențialii câștigători de duminică au dat drumul balcaniadei de vară, adică ciolaniadei.

Zilele trecute, s-au semnat „bilete” ce conțin numele personajelor care doresc să prindă o deconcentrată, un consiliu de administrație, o poziție călduță la stat. Nu prea mai contează faptul că unii dintre cei dornici să se cupleze la conducta funcțiilor publice sunt citați în diverse procese, au un trecut tulbure sau au lins, până nu demult, clanțele pe la sediul PDL.

În această seară, am sesizat că au apărut și articole de presă care vorbesc despre potențialii vicepreședinți ai Consiliului Județean Timiș. Presa de casă a PSD anunță faptul că cei doi sunt, aproape sigur, lugojeni, iar printre argumentele de forță se invocă prietenia reprezentantului PSD cu premierul Victor Ponta. Interesant este că, tot în această seară, l-am avut invitat la Alternative Pozitive pe senatorul Ilie Sârbu, care a declarat că nu există, în clipa de față, niciun favorit și că important pentru USL Timiș este, în primul rând, să câștige alegerile detașat.

Citind articolele respective, mi-am dat seama că nu mai există nicio limită și că numele primului-ministru Ponta nu este folosit doar în mesaje de susținere pe care nu le-a transmis niciodată către unii candidați, dar este utilizat și pentru reglările interne de conturi în interiorul anumitor organizații…Că imaginea lui Victor Ponta a fost lipită cu ajutorul photoshop pe tot soiul de materiale electorale am înțeles, dar  să-l invoci și când dictezi articole de presă, parcă e prea mult!

Anunțuri