Etichete

, , , ,

De câteva zile, nu mai primesc pe adresa de e-mail comunicatele de presă ale PNL Timiș. Este a doua oară când sunt scos din lista cu jurnaliștii timișoreni. Evident, probabil mi se va spune că e o greșeală sau că au uitat de mine, deși, în fiecare seară, sunt prezent, câte trei ore în direct, la TV Europa Nova.

Totuși, am avut privilegiul de a citi cel mai recent comunicat de presă produs de PNL Timiș, aseară, în redacție, după ce o colegă mi-a listat „capodopera”. M-am convins că domnul Robu este în formă și că intervenția chirurgicală la care a fost supus a fost o bagatelă. Luați și citiți și dumneavoastră:

„Pe tot parcursul campaniei electorale, Adrian Orza s-a manifestat ca un disperat penibil şi asta din cauza unuia dintre sentimentele omeneşti primare care a pus stăpânire pe el: teama. Teama că în curând chiar devine şomer. Omul ăsta nu e în stare să se managerieze nici pe el, darmite Primăria Timişoarei. După ce a încercat să intoxice angajaţii corecţi şi cinstiţi din Primărie că dacă ajung eu primar, îi voi da afară, a suferit un adevărat şoc văzând că, de fapt, aceştia susţin candidatura mea – a persoanei Nicolae Robu, fără nicio conotaţie politică! – şi nu dau 2 bani pe el. E drept, ceva susţinători tot are şi dl Orza, nu putem să nu recunoaştem asta: clica incompetentă şi coruptă care a prosperat ţinând Timişoara pe loc 16 ani şi care e la fel de disperată ca şi el. Eu sunt mândru că angajaţii Primăriei – membri şi nemembri de sindicat – mă susţin pe mine, pe care nu mă cunosc direct, ci doar prin referinţe de la cunoscuţii lor, şi nu pe unul care le-a fost şef 12 ani. Asta spune totul! În privinţa stării mele de sănătate: eu şi familia mea am fi primii care am renunţa la candidatură dacă starea de sănătate mi-ar fi periclitată de funcţia de primar.  De altfel, pentru a ne măsura condiţia fizică, îl provoc pe Adrian Orza la o cursă de alergare în doi, de Ziua Timişoarei (3 august). De ce nu şi o cursă intelectuală? Simplu: suntem în divizii diferite!” Semnat Nicolae Robu.

Iritarea lui Robu a fost generată de o declarație de presă a viceprimarului Adrian Orza:

„Starea de sănătate a unui candidat de pe oricare loc de pe mapamond este o chestiune publică. Cetăţenii au dreptul să fie informaţi despre acest lucru. Nu cu comunicate semnate de indivizi care trec de la un partid la altul, ci de medici serioşi. În lege spune foarte clar că trebuie să existe o validare în ceea ce priveşte starea de sănătate a unui candidat. În alte ţări lucrurile sunt extrem de dure. Nu se poate ascunde acest lucru. Îi doresc sănătate dlui Robu, el nu are nici o vină aici, este vina staff-ului care încearcă să minimizeze o situaţie extrem de gravă. Cetăţenii municipiului Timişoara trebuie să voteze în cunoştinţă de cauză. Nu pe Orza, nu pe Nodiţi, ci pe cine vor ei. Şi trebuie să ştie starea noastră de sănătate şi capacitatea, legată de starea de sănătate, de a putea conduce acest oraş. Primăria Timişoara nu e o catedră de la care se dau lecţii. Este un loc care presupune efort susţinut, consum nervos, exact lucrurile care sunt contraindicate într-o boală de acest tip. E decizia dânsului de a candida, singurul lucru pe care îl cer e ca informaţiile să fie făcute publice, corect. Pentru că altfel trecem în zona cacialmalelor, iar acest oraş nu poate fi condus prin intermediari”. Semnat Adrian Orza.

Nu mă surprinde atitudinea domnului Robu, pe care mi-l și imaginez proaspăt externat din spital dictând un comunicat de presă în care îl face pe Orza penibil. E cumva de înțeles atitudinea penelistului șef, în condițiile în care presa timișoreană îi ridică oasanale, mai ceva ca lui Nicolae Ceaușescu și unii afirmă că este nemuritor…Dacă nu mi-ar veni să râd, poate că ar trebui să-mi fie teamă de tot acest angrenaj proRobu. Care, însă, nu e altceva decât o mare, uriașă, gigantică șmecherie politico-financiară. Nu e de ici de colo să reușești să-ți plantezi o marionetă peste un buget public local extrem de generos. Vorbim, totuși, de Timișoara, nu de Bocsig, jud. Arad!

Anunțuri