Etichete

, , , ,

Campania electorală la nivelul Timișului se derulează oarecum previzibil, fără momente spectaculoase. Delirul publicitar al PNL continuă și seamănă cu ceea ce se întâmpla în campaniile electorale din SUA prin anii ’80-’90. Cetățeanului îi este băgat pe gât candidatul USL Nicolae Robu, care beneficiază, probabil, de cea mai scumpă campanie electorală din istoria locală.

Principalul contracandidat al lui Robu, viceprimarul Adrian Orza, desfășoară o campanie asemănătoare cu cele derulate de Gheorghe Ciuhandu. Metodic, de la om la om, folosindu-se evident și de poziția administrativă, care îl avantajează.

De ieri, a debutat în presă și doctorul Gheorghe Nodiți, candidatul PDL, pe care unii dintre colegii săi au vrut să-l retragă în ideea susținerii candidatului Orza. Până la urmă, mutarea nu s-a mai produs, deși încă se discută de un front comun împotriva lui Nicolae Robu.

Sondajele de opinie vehiculate până în prezent nu cred că pot fi luate în seamă. Este evident că până și în analizele restrânse din interiorul principalelor formațiuni politice locale se aruncă procente menite să-i încurajeze pe competitori.