Etichete

, , ,

Iniţial am intenţionat să intitulez acest articol „Ferma animalelor”, cu trimitere evidentă la romanul distopic al marelui scriitor englez George Orwell, un social democrat autentic al vremii sale. Totuşi, consider că asocierea dintre o fermă de animale şi „ferma” politicii de la noi este dezonorantă pentru necuvântătoare.

Deşi am postat mai multe texte privind acceptarea în USL a unor scursuri politice din zona puterii, nu pot să nu remarc incredibilul fenomen al prostituţiei publice la care se pretează partidele din România. Banatul nu face excepţie, ba chiar întăreşte regula de aur a traseismului politic. Acceptarea în PNL a lui Sorin Frunzăverde, un personaj cu apucături de Ev Mediu Întunecat şi a lui Ghiţă Ciobanu în PSD rămân două gesturi care ne indică faptul că USL nu practică ceea ce „predică”, ci exact contrariul. Dacă vorbim şi despre tandemul „pocăiţilor” traseişti Dugulescu-Balaş atunci putem considera că mai rău de atât nu se putea întâmpla în zona municipiului care a generat Revoluţia din Decembrie ’89.

Oare ştie cineva că, zilele acestea, pe colegiul Deta, organizaţiile PSD care nu au trădat şi au rezistat presiunii portocalii exercitate, în anii trecuţi, de deputatul Ghiţă Ciobanu vor fi desfiinţate pentru simplul motiv că acum îl încurcă pe fostul vameş în acţiunea sa de „plantare” la comandă a foştilor pedelişti care au plecat împreună cu el? Încep şi eu să cred ceea ce spunea o bună prietenă de la Bucureşti pe facebook şi anume faptul că există o strategie de blocare a candidaturilor stabilite iniţial de USL pe anumite colegii, prin acest vagabondaj politic practicat de parlamentari aleşi pe listele PDL în 2008…Oare chiar nu se întreabă nimeni ce mai face preşedintele Traian Băsescu? Sau unii dintre liderii Opoziţiei ştiu foarte bine şi nu au curajul să vorbească din motive legate de „mapa profesională”?