Victor Ponta a răspuns prompt la atacul disperat lansat, ieri, de Traian Băsescu. Click aici! Liderul PSD a venit în faţa presei şi a prezentat chitanţele privind concediul din Liban. Mai mult, Ponta a procedat corect şi a reluat tema de fond a noului scandal din politica românească şi anume frauda de proporţii produsă în Parlament, cu girul Robertei Anastase şi a lui Sever Cotoi Voinescu.

Revenind la afirmaţiile lansate de Băsescu în emisiunea-cadou realizată de Radu Moraru, actual şef al statului a avut o atitudine care mi-a amintit de CV Tudor în anul 2000. Disperare, în formă accentuată!  Ca preşedinte al statului, nu poţi coborî în asemenea hal discursul public.

Pe de altă parte, Băsescu trebuie să clarifice gravele fapte petrecute în forul legislativ în momentul votării frauduloase a legii pensiilor. Dacă tot a candidat spunând că mizează totul pe o singură carte – Constituţia – atunci actualul preşedinte e obligat să explice opiniei publice de ce instituţiile fundamentale ale statului – asupra cărora ar trebui să vegheze – nu funcţionează. Cred că niciun şef de stat european nu se pretează la o asemenea atitudine.

În privinţa PSD, rămân la ideea că principalul partid al opoziţiei este obligat să prezinte, rapid, un program de relansare economică, în eventualitatea în care Guvernul Boc va cădea. În caz contrar, totul se reduce la un război politic televizat şi cam atât, iar ţara se afundă în sărăcie…