Mereu critic, la radio, pe blog, pe tv, faptul ca Timisoara a ajuns in urma multor orase din tara la capitolul evenimentele muzicale de exceptie. Si totusi, se mai misca lucrurile si la noi… Duminica, 30 mai, va avea loc un concert inedit, sub genericul „Timisoara Gospel Project”, editia a VI-a, la Domul Catolic din Piata Unirii, incepand cu ora 20. Guest lady – Mirela Iacob, vocea blues-ului timisorean. Mai jos, puteti citi cateva lucruri despre initiatorul acestui proiect, desprinse dintr-o prezentare destinata presei:

In anul 2005, studentul german Dominic Samuel Fritz se afla intr-una din vizitele sale la Timisoara. Tanarului  de 21 de ani, pasionat de muzica si surprins ca burgului banatean ii lipsea un cor de gospel i-a venit ideea indrazneata sa faca pionierat local in acest gen muzical usor exotic in orasul de pe Bega. 

Dominic Samuel Fritz s-a nascut in 1983 in regiunea Schwarzwald (Germania) si a crescut intr-o familie de pedagogi cu opt copii. De la varsta de patru ani a inceput sa cante la pian si la scurt timp dupa aceea a urmat si cursuri de pian clasic si improvizatie. De la 10 ani a studiat si violoncelul si ulterior a cantat in diferite orchestre si ansambluri camerale in SUA, Franta si Germania. Desi nu a luat niciodata lectii de canto, a cantat in numeroase coruri semi-profesioniste si a dirijat mai multe ansambluri.

Legatura sa cu Timisoara dateaza din 2003, cand a fost voluntar din partea organizatiei „Jesuit European Volunteers” timp de un an la o casa de copii a Federatiei Caritas. In 2006 revine ca student practicant si mai face 7 luni de stagiu la Fundatia Pentru Voi, iar proiectul initiat de el, „Un prieten pentru tine” este si acum in desfasurare.     

Miercuri, 26 mai, i-am avut invitati in programul matinal de la Radio 100FM pe Mirela si Dominic, alaturi de care am purtat o discutie relaxata despre proiectul muzical respectiv. Momentul de inceput al discutiei a fost unul muzical, deoarece invitatii mei au interpretat, live, un pasaj din piesa „Stand by me”, John Lennon. A fost o intrare neconventionala a unor artisti, intr-un program radio care promoveaza VALOAREA, indiferent de domeniu…Am primit un feeedback foarte bun din partea ascultatorilor 🙂

Concertul de duminica este unul caritabil, iar donatiile spectatorilor si sponsorilor se indreapta catre Centrul de Ingrijire Paliativa „Casa Milostivirii Divine” ( http://www.hospice-timisoara.org ). Centrul de tip hospice functioneaza din 2007 si ofera ingrijire medicala si asistenta psihologica si spirituala unor bolnavi in faza terminala, aflandu-se sub patronajul Surorilor Franciscane CFSF si al Federatiei Caritas din Dieceza Timisoara, fiind singurul de acest gen in vestul Romaniei.