Alegerile pentru functia de presedinte al PSD Timis s-au incheiat, cu doua zile inaintea Conferintei Judetene de joi, 27 mai. Presedintele organizatiei municipale Timisoara, Sorin Grindeanu, a renuntat, marti seara, sa-si mai depuna candidatura dupa ce si-a informat colegii din Comitetul Executiv in legatura cu intentia sa. Astfel, Titu Bojin va fi ales, probabil, prin vot la vedere, fiind unicul candidat.

La o privire de moment, pacea dintre grupurile de putere din partid pare ca a distrus ideea de democratie interna. In fapt, mentinerea candidaturii lui Grindeanu ar fi divizat, poate irecuperabil, aceasta organizatie, supusa unor socuri si lupte interne, care au adus-o in pragul disolutiei. Un rol important in linisterea atmosferei din partid au avut-o, in aceste zile, Marcel Mihoc, Viorel Matei, Emilia Milutinovici. Acestia, alaturi de Bojin si Grindeanu, au ajuns la o solutie logica pentru scoaterea din criza a PSD Timis si posibila relansare a organizatiei. Revenirea PSD Timis la un nivel macar coerent al actiunii politice si administrative este un proces extrem de delicat si dificil. In anumite zone din judet, partidul, practic, nu exista, ca urmare a interminabilelor blaturi cu PD-L, dar si ca rezultat al calitatii slabe a oamenilor promovati de PSD. Ca sa nu mai amintesc de oamenii promovati de partid in functii de deconcentrate, pe timpul guvernarii la comun cu partidul prezidential. Unii dintre acestia, pe langa incompetenta crasa, au avut un traseu care, daca partidul nu pleca de la guvernare, i-ar fi dus in pragul DNA sau DIICOT.

In aceasta dimineata, am realizat un live pe Radio 100FM cu senatorul Ilie Sarbu, cel care a condus, sase ani, aceasta organizatie. Interventia fostului ministru a fost eleganta si obiectiva. A fost o analiza rece si obiectiva, senatorul punctand faptul ca a gresit atunci cand a promovat anumiti oameni si ca la capitolul resurse umane organizatia sta extrem de prost. Despre aceasta realitate eu scriu de mai bine de doi ani de zile…