Defectul meu principal este ca citesc. Mult, chiar foarte mult. A doilea ar fi ca fac mereu conexiuni. Intre oameni, fapte, circumstante. Al treilea este ca scriu. Relativ mult.

Vasile Dancu publica astazi, pe blogul sau, un material intitulat Efectul Ponta asupra PSD. Era de asteptat ca Victor Ponta sa aduca un plus de imagine partidului. Din pacate, insa, euforia a durat o noapte in PSD, la fel ca in cazul alegerilor prezidentiale, pastrand proportiile. In cele ce urmeaza o sa scriu despre Efectul Diaconescu asupra PSD.

Duminica, dupa Congres, au dezertat trei parlamentari care nu pot fi niciodata vectori de imagine intr-un partid, iar opinia publica nici nu cred ca a observat miscarea. Doua zile mai tarziu, insa, PSD a primit o lovitura puternica, prin demisia fostului ministru de externe Cristian Diaconescu. Alt gen de politician, alt calibru.

PSD a reactionat, initial, corect, prin presedintele Victor Ponta. Ulterior, insa, un cor al injuraturilor si blamarilor s-a napustit pe Diaconescu, semn ca la capitolul comunicare partidul sta la fel de prost, ca in epoca Geoana. Evident, Diaconescu a punctat, inteligent, iar pesedistii care l-au atacat s-au umplut de ridicol. Mai ales cei care l-au acuzat ca e oportunist si profitor…Daca Diaconescu ar fi vreun grof local, vreun latifundiar sau vreun imbogatit semidoct al tranzitiei, atunci i s-ar fi putut pune eticheta. Asa, insa, acuzele s-au intors asupra celor care le-au lansat. Poti murdari un om in Romania foarte usor, dar nici opinia publica nu e tampita. Daca pozitia PSD privind plecarea lui Diaconescu ramanea cea exprimata de Ponta, atunci ar fi fost mult mai bine pentru partid.

L-am urmarit, in aceasta seara, pe Cristian Diaconescu, la Realitatea TV. Sobru, precis, exact, profesionist. Discursul sau nu s-a indreptat asupra PSD, in ansamblul sau, ba din contra. Fostul ministru de externe a vorbit despre nonvalorile care au parazitat partidul, despre practici comunistoide si securistoide si, cel mai important, despre interesul national. In domeniul politicii externe.

Va urma…

P.S. Pentru cei interesati, cu adevarat, de evolutia stangii din Romania, va recomand un text excelent. CLICK AICI! Interzis toparlanilor si profitorilor din PSD, care oricum nu ar pricepe nimic…