Fondatorul PSD, presedintele Ion Iliescu, a rabufnit, luni, atat in sedinta interna de partid, cat si in fata presei, trimitand aceasta coalitie monstruoasa (la propriu!) la origini.

Sesizand riscul intrarii definitive in vrie a partidului, patriarhul stangii romanesti a decis, probabil, ca e timpul unei declaratii-soc, desigur destinata electoratului fidel al PSD, care e din ce in ce mai derutat. Este evident ca Guvernul Boc este cel mai slab Executiv de dupa ’89, iar incercarile lui Mircea Geoana de a face opozitie, din postura de al doilea om in stat si de sef al unor ministri jalnici, sunt cel putin ridicole.

Ministri PSD, cu foarte mici exceptii, sunt tot mai penibili si parca mai incompetenti, mai ales unii dintre cei care au mai gustat din placerile guvernarii in mandatul Nastase. Acum am inteles de ce Cabinetul Adrian Nastase a fost considerat cel mai performant de dupa Revolutie: datorita primului-ministru, dar si ca urmare a prestatiei cu adevarat remarcabile a catorva ministri, cum a fost cea a lui Ioan Rus, la Interne. Nu intamplator, Ioan Rus a avut si el o iesire nervoasa la adresa celui care ii datoreaza functia de presedinte al PSD.

Chiar daca mereu s-au situat pe baricade diferite, atat Iliescu cat si Rus au reactionat intr-un moment crucial pentru PSD. Sunt de acord cu cei doi in totalitate. Daca Mircea Geoana nu scapa de „tutela” unor lichele care sunt in stare sa vanda partidul pe bucati pentru a-si pastra dregatoriile, atunci misiunea sa din toamna este din start compromisa.

Poate ca presedintele in exercitiu al PSD nu stie sau se face ca nu stie ca unii dintre cei care ii susura venin in ureche ar zice, mai degrada, da-l in masa de partid, decat sa-si piarda imunitatea…

P.S. Daca vreti sa vedeti cum pune Emil Boc ministri PSD la punct accesati aici. Distractie placuta. Oricum, Romania pierde 18 milioane de euro pe zi…