Si in acest an, de Ziua Timisoarei, municipalitatea ne pregateste un spectacol lesinat, sec, anost. Alphaville este trupa pe care edilii nostri plictisiti au ales sa o invite la sarbatoarea orasului. Daca ne aflam in urma cu 25 de ani, o asemenea varianta ar fi fost ok, dar, totusi, Alphaville este un band care de multa vreme nu a mai spus nimic in muzica mare din Europa.

An de an, ni se baga pe gat trupe aproape expirate pentru simplul motiv ca unii „baieti destepti” din primarie au deja filierele „unse” si nu ii intereseaza decat sa-si faca treaba mai departe, cu beneficii de ambele parti. Aceste evenimente sunt organizate din fonduri publice si ar fi normal ca, macar o data pe an, timisorenii sa primeasca un cadou frumos de la municipalitate. Pentru ca tot publicul plateste, nu aduc cei din executivul institutiei bani de acasa. Eventual, duc bani acasa…Prin diverse metode si mijloace.

La Radio Campus 100FM, am inceput o campanie, in programul matinal, prin care doresc sa atrag atentia asupra acestui subiect. Tema a prins foarte bine si avem mesaje multe din partea ascultatorilor care se plang de faptul ca in Timisoara nu se organizeaza niciun eveniment muzical pop de marca.

Astept reactii si de la voi. Dau si o leapsa. Catre Alina Sabou (http://alisim.wordpress.com/).

P.S. Am discutat cu mai multi colegi din presa, dar si cu oameni din politica locala, dupa aceasta postare. Am ramas surprins de faptul ca unii mi-au spus ca nu ne putem astepta la o trupa in voga, pentru ca ar costa. Nu sunt de acord cu acest punct de vedere pentru ca Timisoara e un oras cu pretentii si, o data pe an, municipalitatea ar putea mobiliza niste sponsori puternici, care sa sustina un mare eveniment. Nu vreau sa accept postura de oras second-hand in care a ajuns Timisoara, cu astfel de evenimente. Pentru plicticosii si depasitii din Primaria Municipiului Timisoara, postez mai jos, de pe youtube, o piesa live cu The Killers. Poate ii inspir pe unii…

Publicitate