Spaga, mita, inregistrari…Primaria Timisoara e, din nou, in centrul unui scandal de proportii legat de mafia imobiliara. Scandal care inca nu a ajuns in presa. De cateva luni, s-au amplificat zvonurile, unele cu aer de credibilitate, legate de traseul spagilor in institutia de pe bd. Loga. „Baietii” stiu, DNA are ceva date, ziaristii sunt pe fir, dar, probabil, ca nu se va intampla nimic concret, cel putin pentru moment. Se vorbeste de sponsorizari electorale, de bani returnati si de multe altele.

In paralel, cei care se simt cu musca pe caciula trimit „sageti” prin oras pentru a testa terenul, pentru a verifica exact ce se stie si cat se stie. De regula, aceste „sageti” sunt indivizi cu un IQ micut si cu gura mare. In plus, „sagetile” sunt oameni care au mici probleme si incearca sa-si salveze pielea.

Filmul despre care vorbesc este destul de prost, desi banii pusi in joc in schimbul unei banale autorizatii de constructie sunt multi. Ca orasul este „mutilat” de functionari din Primarie (mici, medii si inalti) si de ceva consilieri locali nu mai conteaza. La fel cum nu mai conteaza faptul ca institutii cu atributii speciale stiu aproape tot si, din pacate, nu prea pot face nimic…din motive de vointa politica. Gurile rele spun ca, pana la urma, buba se va sparge. Pentru ca in respectivele institutii mai exista si profesionisti.

Vio Bota

P.S. Acest text este destinat cunoscatorilor si nu are nicio legatura cu subiectul lansat, acum doua, trei zile, de cotidienele Adevarul si Gandul.