Am decis ca este timpul sa fac unele clarificari privind pozitia mea fata de PSD Timis. Am luat aceasta hotarare deoarece, astazi, am discutat cu un membru simplu de partid care mi-a spus ca asteapta, in fiecare seara, sa afle, de pe blogul meu,  ce se mai intampla in interiorul organizatiei.

Textele critice la adresa PSD Timis, postate de mine, nu au rolul de a-mi creste traficul pe blog si nici nu am pretentia ca reprezinta un act jurnalistic. Pur si simplu cred, inca, in puterea acestei filiale de a se redresa si de a reveni, cumva, la normalitate.

Vreme de patru ani am lucrat, cu pasiune, pentru imaginea acestui partid. Citind rapoartele mele de activitate trimestriale am constatat ca, impreuna cu o parte din fostii mei colegi, chiar am reusit sa fac o treaba buna. Cele peste 500 de comunicate de presa si zecile de conferinte de presa stau marturie. Tocmai din acest motiv, ma deranjeaza ca unii incearca si aproape reusesc, in fiecare zi, sa strice tot ceea ce am construit.

Pe de alta parte, inteleg perfect nemultumirea si revolta unor oameni care au muncit, intr-un judet traditional de dreapta, pentru ca PSD sa devina un partid puternic. Sunt sute de membri simpli care nu au niciun beneficiu direct de pe urma accederii PSD in structurile de putere judetene si nationale, dar acesti oameni merita macar sa fie tratati corect. Sa fie informati, chiar indirect, prin intermediul presei, despre proiectele si intentiile partidului. In cazul in care acestea exista si nu cumva totul se reduce la batalia pentru 10, 15 posturi de conducere in judet.

Dintr-o organizatie transparenta, deschisa, coerenta, am ajuns sa avem o structura haotica, administrata de un grupuscul format din parveniti si oportunisti de doi bani. Cocotati in functii, cu lefuri mari, cu oportunitati nelimitate, „puternicii zilei” din PSD Timis nu sunt preocupati decat de propria persoana. In sediul de pe bd. Loga 40 e o atmosfera imposibilia. Functionarii de partid nu se mai inteleg intre ei, se suspecteaza de spionita, se lucreaza unii pe altii. Pana acum cateva luni, totul era altfel. Activitatile se derulau relaxat, ziaristii acreditati veneau  zilnic sa-si ia informatiile direct de la „sursa”. Acum, a intrat dihonia in partid.

Stiu ca m-am lungit prea mult cu textul, dar as avea nenumarate alte lucruri de comunicat. As vrea, totusi, ca membrii PSD care ma citesc sa aiba convingerea ca raman un social-democrat, chiar daca nu am fost si probabil nu voi fi membru de partid, deoarece vreau sa raman in continuare obiectiv. Sper sa si reusesc. De asemenea, vreau ca cei care au muncit alaturi de mine in toti acesti ani, in campanii electorale istovitoare, sa stie ca se pot baza pe mine si ca nu voi renunta niciodata la principiile mele.

Am un mesaj si pentru „puternicii zilei” din PSD Timis. Voi continua sa-i sanctionez si sa fac publice abuzurile comise tocmai pentru ca mie imi pasa de acest partid. Pana la urma, partidul e format din oameni, iar partea proasta este ca adevaratii militanti si simpatizanti din PSD Timis sunt considerati o simpla masa de manevra, sau „bizoni” cum ar spune unii…Unii din actualii lideri.

Vio Bota

P.S. Sper ca tonul meu usor patetic sa nu-i deranjeze prea tare pe cititorii mei mai putini preocupati de PSD. Multumesc pentru intelegere. 🙂