Jurnalista Alina Sabou merita sa fie felicitata la scena deschisa pentru ca…a avut curajul sa scrie despre actuala campanie electorala in saptamanalul Banateanul (http://www.banateanul.ro/saptamanal/campanie-intre-ras-si-plans-3505640). Cu riscul sa imi urc in cap patronii de presa din Timisoara, dar si o parte din colegii jurnalisti, afirm, cu toata responsabilitatea, ca nu credeam vreodata ca institutiile de presa din orasul Revolutiei vor ajunge sa stea aproape in genunchi, cu foarte foarte mici exceptii, in fata politicienilor. Si in 1992, 1996, 2000 si 2004 se plateau spatii electorale in media locala, dar, pentru numele lui Dumnezeu, jurnalistii aveau curaj sa critice atunci cand era cazul.

E ridicol ce se intampla si chiar periculos pentru viitorul presei timisorene. Ziaristii au ajuns, repet cu unele notabile exceptii, sa aiba dinti de lapte. La Timisoara, orasul care a dat Romaniei trupa Phoenix (simbol al curajului intr-o perioada de trista amintire), cainele de paza al democratiei a ajuns un biet maidanez care tremura de frica Stapanilor…

Sper ca, totusi, exemplul Alinei si al colegilor sai de la Banateanul sa nu reprezinte doar un moment singular de demnitate a presei timisorene in aceasta campanie electorala.

Vio Bota