Presedintele Traian Basescu a declarat, recent, la televiziunea nationala, ca nu-i reprezinta decat pe cetatenii care l-au votat. O declaratie tipica pentru un om de extrema dreapta, insa total deplasata pentru un sef de stat european. Sigur ca delirul verbal al sefului statului nu a fost criticat la postul public de televiziune, care ramane un fel de „masina de spalat puterea”.

Totusi, declaratia deplasata a lui Basescu a produs efecte, sambata, cand, in Piata Universitatii, pe langa angajatii unor regii bucurestene trimisi cu forta sa-l asculte pe actualul sef al statului, au fost prezenti si cativa cetateni care-l contestau puternic. Acestia din urma au fost despartiti de gardurile pregatite de fortele de ordine pentru a evita un eventual conflict intre cele doua tabere.

Degeaba a lansat Basescu un apel la dialog si catre cei care-l huiduiau, gardurile nu au fost depasite, semnalul nefiind de neglijat.

Am convingerea ca Traian Basescu va fi inconjurat de tot mai multe „garduri” in perioada urmatoare, o mare parte dintre cei care l-au votat situandu-se pe partea opusa.

Vio Bota

Publicitate