Primarul Timisoarei Gheorghe Ciuhandu incepe sa dea rateuri tot mai mari in relatia cu presa. Consiliat foarte prost, plictisit de atatea mandate, sarjat din interior de fostul aliat din PD, Ciuhandu da semne de nervozitate inexplicabile, aparent.

Totusi, exista o explicatie extrem de simpla. Ani de zile, Gheorghe Ciuhandu a fost alintat (nu exagerez deloc) de presa locala. Articole laudative, cronici pozitive, relatari favorabile…toate l-au facut pe Ciuhandu sa se creada inatacabil. I-a fost extrem de usor sa faca politica in conditiile in care presa locala il lauda zilnic, iar cea centrala il trata ca pe un exemplu de succes.

Anii au trecut, iar in plan administrativ Ciuhandu si echipa nu au demonstrat mare branza. Timisoara este, in 2007, unul dintre cele mai jegoase municipii din Romania, infrastructura e praf, serviciile primariei jalnice.

In plus, la urechile presei au inceput sa ajunga, prin metode specifice, informatii legate de afacerile nu tocmai legale ale apropiatilor primarului. Firesc, au fost publicate articole critice, moment in care ratiunea a parasit definitiv institutia de pe b-dul C.D. Loga. Primarul a instituit un sistem draconic de acces al presei in institutie, iar ulterior a inceput conflictul direct cu ziaristii.

Desi inca sta bine in sondajele de opinie, am convingerea ca Gheorghe Ciuhandu va avea mari probleme la viitoarele alegeri, cand, cu siguranta, nu va mai defila. Motivul e simplu: nici un om politic nu a castigat razboiul cu presa! Niciodata!

Vio Bota